Jordärtskocksmos – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på jordärtskocksmos.

Uppgradera från ditt vanliga potatismos genom att göra kronärtskocksmos. Kronärtskockan ger smak men är snål i kalorier!

Låt dig inte avskräckas av kronärtskockans ganska ovanliga utseende! De är lätta att förbereda och har en underbart nötaktig smak som passar utmärkt med potatis!

Jordärtskocksmos

Receptet – Så gör du:

Jordärtskocksmos

4.8/5 ( 19 röster )
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på jordärtskocksmos.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 500 g jordärtskockor, skalade och tärnade
  • 400 g potatis, skalad och tärnad
  • 3 msk halvfet crème fraîche
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg potatisen i en stor kastrull med tillräckligt med vatten för att täcka dem. Koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till medel-låg. Täck med lock och låt sjuda tills det är mjukt, 15 till 20 minuter; dränera sedan vattnet. Kocka samtidigt kronärtskockorna i 15 minuter eller tills de är mjuka.
  • Lägg avrunnen potatis i en bunke och mosa tills den är slät. Mosa även kronärtskockan Rör ner crème fraîche och kronärtskockspuré med potatisen tills allt har blandats väl. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa gärna med färsk persilja och njut!
Nyckelord Jordärtskocksmos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar