Grillad pluma iberico – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på grillad pluma iberico!

Pluma Ibérico är en otroligt mör och saftig bit kött från iberiska svarta grisar som härstammar från Spanien. Köttdetaljen är känd för sin utmärkta smak och kvalitet. Det är en del av grisen som sitter i nackområdet, närmare ryggraden. Köttet har en fin marmorering, vilket innebär att det har små, jämnt fördelade fettränder som smälter under tillagningen och ger en rik och distinkt smak.

Den iberiska svarta grisen äter en särskild diet som inkluderar ekollon och andra inhemska växter, vilket ger köttet en unik och intensiv smakprofil. Det är denna speciella diet och den ofta fria betningen i de vidsträckta ek- och korkskogarna som ger Pluma Ibérico dess särprägel.

För att skapa en balanserad måltid kan du servera Pluma Ibérico med sidorätter som potatisgratäng, rostade grönsaker eller en fräsch sallad. Alla tre är bra val, då potatisgratängens krämighet, rostade grönsakernas karamelliserade smaker eller den friska salladens krispighet kommer att komplettera köttet på väldigt bra sätt.

Pluma Ibérico är ett delikat kött, så hantera det varsamt för att inte skada marmoreringen. Undvik att överbearbeta köttet och använd inte för mycket kraft vid marinering eller grillning.

Efter grillningen, låt din Pluma Ibérico vila i några minuter innan du skär upp det. Detta hjälper köttsafterna att fördelas jämnt, vilket ger en saftigare och mer smakfull upplevelse.

Här kommer receptet på hur jag grillar denna goda delikatess. Hoppas ni ska tycka om det lika mycket som jag gör! Smaklig måltid!

Grillad pluma iberico

Receptet – Så gör du:

Grillad pluma iberico

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev en gastronomisk symfoni av saftigt grillad Pluma Ibérico. Köttet passar väldigt bra tillsammans med exempelvis potatisgratäng, rostade grönsaker eller en sallad för skapa en komplett rätt på ett väldigt fint sätt.
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 4 st Pluma Ibérico skivor ca 150 gram per skiva
 • 2 st vitlöksklyftor finhackade
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk paprikapulver
 • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

 • I en skål, blanda ihop den finhackade vitlöken, olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar för att göra marinaden.
 • Förbered grillen genom att tända kol i grillen, eller förvärma gasgrillen till medelhög värme.
 • Pensla marinaden på båda sidor av Pluma Ibérico-skivorna och låt dem marinera i ca 15-20 minuter, så att smakerna tränger in i köttet.
 • När grillen är redo, placera Pluma Ibérico-skivorna direkt över glöden eller på den förvärmda grillen. Grilla dem i ca 3-4 minuter per sida för medium-rare eller längre om du föredrar mer genomstekt kött.
 • Under grillningen kan du pensla överflödig marinad på köttet för att hålla det saftigt och ge extra smak.
 • När köttet är färdigt, ta bort det från grillen och låt det vila i några minuter för att låta köttsafterna fördelas jämnt innan du skär upp det.
 • Skär Pluma Ibérico-skivorna i tunna skivor på tvären mot köttfibrerna och servera genast.
Måltid Huvudrätt
Kök Spanskt, Svenskt
Nyckelord Grillad pluma iberico

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar