Sockerkaka med kondenserad mjölk – Recept

4.9/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på sockerkaka med kondenserad mjölk!

En sockerkaka med kondenserad mjölk får perfekt konsistens och fin, balanserad sötma. Detta är ett enkelt, snabbt, och gott recept på sockerkaka med kondenserad mjölk!

Man kan tro att den kondenserade mjölken gör kakan på tok för söt, men det blir faktiskt perfekt i smaken och riktigt balanserat! Konsistensen blir även jättefin.

Jag är riktigt positivt inställd till att ha kondenserad mjölk. i sockerkakan och det är gott att servera med lite vaniljvisp och bär, eller som den är.

Kort sagt älskar jag denna sockerkaka med kondenserad mjölk och rekommenderar den starkt. Testa gärna receptet nedan!

Sockerkaka med kondenserad mjölk

Receptet – Så gör du:

Sockerkaka med kondenserad mjölk

4.9/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En sockerkaka med kondenserad mjölk får perfekt konsistens och fin, balanserad sötma. Detta är ett enkelt, snabbt, och gott recept på sockerkaka med kondenserad mjölk!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 400 g (1 burk) kondenserad mjölk
  • 0,8 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 st liten nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Förvärm en ugn till 180°C och smöra en brödform. Ställ åt sidan så länge.
  • I en bunke, vispa rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Använd helst en elvisp för enkelhetens skull.
  • Tillsätt ett ägg i taget till bunken och vispa efter varje ägg. Tillsätt den kondenserade mjölken och fortsätt vispa tills att smeten blivit jämn och enhetlig.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål, och häll sedan ner i smörsmeten. Rör ihop till en jämn smet som är fri från klumpar, och häll sedan smeten i den smörade brödformen.
  • Grädda sockerkakan i 50 minuter i mitten av ugnen på 180°C.
  • Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen innan den tas ut.
  • Njut av din sockerkaka med kondenserad mjölk!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Sockerkaka med kondenserad mjölk

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar