En sockerkaka med kondenserad mjölk får perfekt konsistens och fin, balanserad sötma. Detta är ett enkelt, snabbt, och gott recept på sockerkaka med kondenserad mjölk!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 50 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 10bitar
Ingredienser
200gsmör, rumstempererat
400g(1 burk) kondenserad mjölk
0,8dlströsocker
2stägg
3dlvetemjöl
1stliten nypa salt
2tskvaniljsocker
1tskbakpulver
Instruktioner
Förvärm en ugn till 180°C och smöra en brödform. Ställ åt sidan så länge.
I en bunke, vispa rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Använd helst en elvisp för enkelhetens skull.
Tillsätt ett ägg i taget till bunken och vispa efter varje ägg. Tillsätt den kondenserade mjölken och fortsätt vispa tills att smeten blivit jämn och enhetlig.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål, och häll sedan ner i smörsmeten. Rör ihop till en jämn smet som är fri från klumpar, och häll sedan smeten i den smörade brödformen.
Grädda sockerkakan i 50 minuter i mitten av ugnen på 180°C.
Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen innan den tas ut.