I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på jordärtskocksmos.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
500gjordärtskockor, skalade och tärnade
400gpotatis, skalad och tärnad
3mskhalvfet crème fraîche
2mskhackad färsk persilja
salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
Lägg potatisen i en stor kastrull med tillräckligt med vatten för att täcka dem. Koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till medel-låg. Täck med lock och låt sjuda tills det är mjukt, 15 till 20 minuter; dränera sedan vattnet. Kocka samtidigt kronärtskockorna i 15 minuter eller tills de är mjuka.
Lägg avrunnen potatis i en bunke och mosa tills den är slät. Mosa även kronärtskockan Rör ner crème fraîche och kronärtskockspuré med potatisen tills allt har blandats väl. Smaka av med salt och peppar.