Go Back
+ servings
Jordärtskocksmos

Receptet - Så gör du:

Jordärtskocksmos

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på jordärtskocksmos.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g jordärtskockor, skalade och tärnade
  • 400 g potatis, skalad och tärnad
  • 3 msk halvfet crème fraîche
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg potatisen i en stor kastrull med tillräckligt med vatten för att täcka dem. Koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till medel-låg. Täck med lock och låt sjuda tills det är mjukt, 15 till 20 minuter; dränera sedan vattnet. Kocka samtidigt kronärtskockorna i 15 minuter eller tills de är mjuka.
  • Lägg avrunnen potatis i en bunke och mosa tills den är slät. Mosa även kronärtskockan Rör ner crème fraîche och kronärtskockspuré med potatisen tills allt har blandats väl. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa gärna med färsk persilja och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Jordärtskocksmos