Chipotle chili – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chipotle chili!

Detta är en klassisk men enkel chipotle chili gjord med chipotle-chilifrukter i adobosås, samt några andra riktigt goda ingredienser för den perfekta rika och rökiga smaken!

Chipotle i adobosås hittas i hyllan hos välsorterade matbutiker. När man väl fått igång sin chipotle chili så ska den bara få stå och puttra till sig i en timme, titta till lite då och då bara.

Jag gillar verkligen smaken på denna chipotle chili! Den är underbart fyllig och fin i konsistensen, med en blandning av köttfärs, chipotle i adobosås, tomater, röda kidneybönor med mera.

Servera med ris eller ät som den är! Jag tycker att det är gott med en klick creme fraiche ner i skålen, såväl som ett gott bröd till.

Chipotle chili

Receptet – Så gör du:

Chipotle chili

4.9/5 ( 262 röster )
Detta är en klassisk men enkel chipotle chili, gjord med chipotle-chilifrukter i adobosås, samt några andra riktigt goda ingredienser för den perfekta rika och rökiga smaken!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 t
Totalt 1 t 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 650 g köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st jalapenopeppar, hackad
  • 1 st poblano chilifrukt, hackad
  • 1 st röd chilifrukt, hackad med fröna borttagna
  • 3 st hackade vitlöksklyftor
  • 2 burkar röda kidneybönor à 400 g
  • 3 burkar hela skalade tomater à 400 g
  • 2 msk chilipulver
  • 1 burk (210 g) chipotle i adobosås (använd halva burken för en mildare chilismak)
  • 1 tsk röda chiliflakes
  • Salta och peppra efter smak

Instruktioner

  • Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme och tillsätt köttfärsen, lök och paprika. Stek dem i cirka 10 minuter, eller tills köttfärsen är genomstekt och grönsakerna mjuknat.
  • Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut under omrörning.
  • Tillsätt tomaterna på burk ner i grytan. Rör om.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt.
  • Sänk värmen och låt chilin puttra på låg värme i minst 1 timme för att låta smakerna utvecklas, rör om då och då. Justera kryddorna mot sista biten av tillagningstiden om du vill.
  • Färdigt! Servera i skålar med dina favorittillbehör, såsom en klick creme fraiche eller gräddfil,
Nyckelord Chipotle chili
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar