Go Back
+ servings
Chipotle chili

Receptet - Så gör du:

Chipotle chili

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en klassisk men enkel chipotle chili, gjord med chipotle-chilifrukter i adobosås, samt några andra riktigt goda ingredienser för den perfekta rika och rökiga smaken!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 650 g köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st jalapenopeppar, hackad
  • 1 st poblano chilifrukt, hackad
  • 1 st röd chilifrukt, hackad med fröna borttagna
  • 3 st hackade vitlöksklyftor
  • 2 burkar röda kidneybönor à 400 g
  • 3 burkar hela skalade tomater à 400 g
  • 2 msk chilipulver
  • 1 burk (210 g) chipotle i adobosås (använd halva burken för en mildare chilismak)
  • 1 tsk röda chiliflakes
  • Salta och peppra efter smak

Instruktioner

  • Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme och tillsätt köttfärsen, lök och paprika. Stek dem i cirka 10 minuter, eller tills köttfärsen är genomstekt och grönsakerna mjuknat.
  • Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut under omrörning.
  • Tillsätt tomaterna på burk ner i grytan. Rör om.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt.
  • Sänk värmen och låt chilin puttra på låg värme i minst 1 timme för att låta smakerna utvecklas, rör om då och då. Justera kryddorna mot sista biten av tillagningstiden om du vill.
  • Färdigt! Servera i skålar med dina favorittillbehör, såsom en klick creme fraiche eller gräddfil,
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt, Svenskt
Nyckelord Chipotle chili