Detta är en klassisk men enkel chipotle chili, gjord med chipotle-chilifrukter i adobosås, samt några andra riktigt goda ingredienser för den perfekta rika och rökiga smaken!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 1 timmet
Totalt 1 timmet15 minuterminuter
Portioner 8portioner
Ingredienser
650gköttfärs
1mskolivolja
1stgul lök, hackad
1stjalapenopeppar, hackad
1stpoblano chilifrukt, hackad
1ströd chilifrukt, hackad med fröna borttagna
3sthackade vitlöksklyftor
2burkarröda kidneybönor à 400 g
3burkarhela skalade tomater à 400 g
2mskchilipulver
1burk(210 g) chipotle i adobosås (använd halva burken för en mildare chilismak)
1tskröda chiliflakes
Salta och peppra efter smak
Instruktioner
Hetta upp olivoljan i en stor gryta på medelhög värme och tillsätt köttfärsen, lök och paprika. Stek dem i cirka 10 minuter, eller tills köttfärsen är genomstekt och grönsakerna mjuknat.
Tillsätt vitlöken och stek ytterligare en minut under omrörning.
Tillsätt tomaterna på burk ner i grytan. Rör om.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör om ordentligt.
Sänk värmen och låt chilin puttra på låg värme i minst 1 timme för att låta smakerna utvecklas, rör om då och då. Justera kryddorna mot sista biten av tillagningstiden om du vill.
Färdigt! Servera i skålar med dina favorittillbehör, såsom en klick creme fraiche eller gräddfil,