Hallonmousse utan gelatin – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på hallonmousse utan gelatin!

Här är en ljuvligt god hallonnmousse utan gelatin perfekt som en dessert som den är, eller som fyllning i olika typer av bakelser. Snabb och riktigt god, helt fri från gelatin!

Om så önskas, så kan du servera denna enkla hallonmousse utan gelatin i individuella koppar eller skålar med färska bär på toppen. Tillsätt gärna en klick choklad!

Även om detta enkla mousserecept är perfekt för sommaren, är det också helt njutbart året runt eftersom du kan använda frysta hallon istället för färska. Hurra!

Du kan också använda denna mousse som fyllning för olika typer av kakor. Mums! Bara tanken av alla dessa möjligheter gör mig hungrig!

Lätt, fluffig, fräsch och krämig, så beskriver jag denna hallonmousse! Det behövs bara några enkla ingredienser, och jag kan starkt rekommendera detta recept på hallonmousse utan gelatin. Testa gärna!

Hallonmousse utan gelatin

Receptet – Så gör du:

Hallonmousse utan gelatin

4.9/5 ( 64 röster )
Här är en ljuvligt god hallonnmousse utan gelatin perfekt som en dessert som den är, eller som fyllning i olika typer av bakelser. Snabb och riktigt god, helt fri från gelatin!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 t
Totalt 1 t 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 1,75 dl hallon, färska eller frysta och tinade
  • 2 msk vatten
  • 225 g färskost, naturell
  • 0,6 dl plus 2 msk strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • ½ tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Mixa hallon och vatten i en mixer tills det är slätt. Tillsätt färskosten och 0,6 dl av strösockret och blanda igen tills det är väl kombinerat.
  • I en stor skål, vispa vispgrädden tillsammans med 2 matskedar strösocker och vaniljextrakt tills det bildas styva toppar.
  • Vänd ner hallonblandningen i den vispade grädden och rör om tills det blandas. Dela moussen mellan 6 dessertglas, täck över och kyl tills moussen stelnat, cirka 1 timme.
  • Njut av din hallonmousse utan gelatin!
Nyckelord Hallonmousse utan gelatin
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar