Go Back
+ servings
Hallonmousse utan gelatin

Receptet - Så gör du:

Hallonmousse utan gelatin

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en ljuvligt god hallonnmousse utan gelatin perfekt som en dessert som den är, eller som fyllning i olika typer av bakelser. Snabb och riktigt god, helt fri från gelatin!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1,75 dl hallon, färska eller frysta och tinade
  • 2 msk vatten
  • 225 g färskost, naturell
  • 0,6 dl plus 2 msk strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • ½ tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Mixa hallon och vatten i en mixer tills det är slätt. Tillsätt färskosten och 0,6 dl av strösockret och blanda igen tills det är väl kombinerat.
  • I en stor skål, vispa vispgrädden tillsammans med 2 matskedar strösocker och vaniljextrakt tills det bildas styva toppar.
  • Vänd ner hallonblandningen i den vispade grädden och rör om tills det blandas. Dela moussen mellan 6 dessertglas, täck över och kyl tills moussen stelnat, cirka 1 timme.
  • Njut av din hallonmousse utan gelatin!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonmousse utan gelatin