Här är en ljuvligt god hallonnmousse utan gelatin perfekt som en dessert som den är, eller som fyllning i olika typer av bakelser. Snabb och riktigt god, helt fri från gelatin!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 1 timmet
Totalt 1 timmet15 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
1,75dlhallon, färska eller frysta och tinade
2mskvatten
225gfärskost, naturell
0,6dlplus 2 msk strösocker
2,5dlvispgrädde
½tskvaniljextrakt
Instruktioner
Mixa hallon och vatten i en mixer tills det är slätt. Tillsätt färskosten och 0,6 dl av strösockret och blanda igen tills det är väl kombinerat.
I en stor skål, vispa vispgrädden tillsammans med 2 matskedar strösocker och vaniljextrakt tills det bildas styva toppar.
Vänd ner hallonblandningen i den vispade grädden och rör om tills det blandas. Dela moussen mellan 6 dessertglas, täck över och kyl tills moussen stelnat, cirka 1 timme.