Göingesoppa – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på Göingesoppa!

Göingesoppa är en soppa med långtgående anor som erbjuder ett gott och värmande mål varje gång! Enkel att göra och så himla god!

Detta recept på göingesoppa är en riktigt matig och mustig soppa med köttfärs, krossade tomater och en drös olika grönsaker såsom paprika.

Detta är en ljuvlig soppa efter klassiskt recept som är enkel att göra, vilket ger att den också passar för vardagar.

Jag gillar att servera soppan med en skiva bröd ibland. Det passar soppans matiga smak. Förvara rester i kylen i några dagar.

För att sammanfatta så älskar jag verkligen denna Göingesoppa och tycker helt klart den är värd att göra!

Göingesoppa

Receptet – Så gör du:

Göingesoppa

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Göingesoppa är en soppa med långtgående anor som erbjuder ett gott och värmande mål varje gång! Enkel att göra och så himla god!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 300 g köttfärs
  • 3 dl matgrädde
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 st till 2 st rivna morötter
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 2 st till 3 st potatisar
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 st tärning kycklingbuljong
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • vatten

Instruktioner

  • Skiva moroten i rätt tunna bitar. Tärna potatisen, paprikan och löken.
  • I en kastrull eller gryta, stek köttfärsen i lite olja eller smör tills den precis fått färg.
  • I en kastrull, tillsätt krossade tomater, morot, kycklingbuljongtärning, paprika, potatis, lök, matgrädde, och turkisk yoghurt tillsammans med färsen.
  • Pressa din vitlöksklyfta och tillsätt ner i soppan.
  • Späd soppan med vatten tills du är nöjd. Låt puttra i cirka 25 minuter. Du kan tillsätta mer vatten mot slutet om du behöver justera.
  • Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
  • Servera. Njut av din göingesoppa!
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Göingesoppa

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar