I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på Göingesoppa!
Göingesoppa är en soppa med långtgående anor som erbjuder ett gott och värmande mål varje gång! Enkel att göra och så himla god!
Detta recept på göingesoppa är en riktigt matig och mustig soppa med köttfärs, krossade tomater och en drös olika grönsaker såsom paprika.
Detta är en ljuvlig soppa efter klassiskt recept som är enkel att göra, vilket ger att den också passar för vardagar.
Jag gillar att servera soppan med en skiva bröd ibland. Det passar soppans matiga smak. Förvara rester i kylen i några dagar.
För att sammanfatta så älskar jag verkligen denna Göingesoppa och tycker helt klart den är värd att göra!
Receptet – Så gör du:
Göingesoppa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 300 g köttfärs
- 3 dl matgrädde
- 2 dl krossade tomater
- 1 st till 2 st rivna morötter
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- 2 st till 3 st potatisar
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 st tärning kycklingbuljong
- 1 st vitlöksklyfta
- salt efter smak
- svartpeppar efter smak
- vatten
Instruktioner
- Skiva moroten i rätt tunna bitar. Tärna potatisen, paprikan och löken.
- I en kastrull eller gryta, stek köttfärsen i lite olja eller smör tills den precis fått färg.
- I en kastrull, tillsätt krossade tomater, morot, kycklingbuljongtärning, paprika, potatis, lök, matgrädde, och turkisk yoghurt tillsammans med färsen.
- Pressa din vitlöksklyfta och tillsätt ner i soppan.
- Späd soppan med vatten tills du är nöjd. Låt puttra i cirka 25 minuter. Du kan tillsätta mer vatten mot slutet om du behöver justera.
- Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
- Servera. Njut av din göingesoppa!