Godaste pommeskryddan – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på den (enligt mig) godaste pommeskryddan!

Denna hemgjorda pommeskryddan är enkel att göra och kräver bara några få ingredienser som du förmodligen redan har hemma. Kombinationen av aromatiska kryddor ger dina pommes frites en härlig smakprofil som tar dem till nya höjder!

Genom att blanda ingredienserna i receptet så tycker jag man får till den godaste balansen av smaker för pommes! De smakar som inget annat, perfekt som tillbehör till exempelvis grillat eller med lite dippsås!

Om du föredrar en mildare smak kan du minska mängden cayennepeppar eller helt hoppa över den om du inte är förtjust i starka kryddor. Du kan även experimentera med andra kryddor och örter för att skapa din egna signaturkrydda, utifrån detta goda recept som bas.

Om rester fås över eller om man gör en större mängd av pommeskryddan i ett svek, överför då kryddblandningen till en lufttät behållare eller burk. Förvara den i ett svalt och mörkt skåp eller skafferi.

Här nedanför kommer receptet! Receptet ger ca 2 matskedar pommeskrydda, vilket räcker till flera omgångar av pommes frites beroende på mängden du vill krydda.

Godaste pommeskryddan

Receptet – Så gör du:

Godaste pommeskryddan

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ge pommes frites den ultimata smaken med denna goda pommeskrydda. Blandningen av kryddor ger en perfekt balans mellan smaker och lyfter dina pommes frites till en ny nivå!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • En nypa cayennepeppar valfritt, justera efter önskad hetta

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en skål och se till att kryddorna är väl blandade.
  • Förvara kryddblandningen i en lufttät behållare tills det är dags att använda den.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste pommeskryddan

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar