Frysa in kantareller – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på att frysa in kantareller!

Detta anser jag vara den mest framgångsrika metoden för att frysa och lagra kantareller, och det tar bara några få förberedelser. Processen är faktiskt superenkel och gör att man kan njuta av svamparna länge!

Kantareller kan frysas i upp till 1 år med detta enkla recept. Kantarellsvamp är en av de allra mest populära svamparna som de flesta svampätare älskar. Därför vill man ju kunna njuta av dem när man vill och inte bara när de är färska!

Att frysa kantarellerna gör att kan njuta av dem hela året! Kantareller är rätt vätskefyllda svampar, så med lite tillagning innan de fryses in så blir de riktigt goda och fina även när de senare kommer ut ur frysen. Allt detta går vi igenom i receptet.

Tina inte kantarellerna innan de ska användas när de väl kommer ut ur frysen. Ta istället en handfull kantareller och tillsätt dem i matlagningen och låt värmen tina upp dem direkt. Detta kommer att förhindra några större konsistensförändringar. 

Allt med detta recept på frysta kantareller är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Testa gärna receptet nedan!

Frysa in kantareller

Receptet – Så gör du:

Frysa in kantareller

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta anser jag vara den mest framgångsrika metoden för att frysa och lagra kantareller, och det tar bara några få förberedelser. Processen är faktiskt superenkel och gör att man kan njuta av svamparna länge!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 1 batch

Ingredienser
 

  • 1 mängd kantareller (valfri mängd)

Instruktioner

  • Rengör dina kantarellsvampar ordentligt.
  • Fräs kantarellerna i en stekpanna med smör eller olja, beroende på vad du föredrar. Hacka dem eller håll dem relativt hela inför fräsningen beroende på preferens. Lägg i en het panna och stek lätt i cirka 5-10 minuter.
  • Ta av kantarellerna från värmen och låt dem svalna helt.
  • När kantarellerna har svalnat, lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper med avstånd så att de inte rör vid varandra. Ställ sedan in plåten med kantarellerna i frysen och låt stå tills de blivit frysta. Att först frysa dem på plåten gör att de inte fryser fast i varandra och bildar frysta klumpar i fryspåsen sen.
  • Flytta över de frysta kantarellerna till fryspåsar eller andra frysbehållare, märkta med innehåll och dagens datum (det är så värt att märka, blir enkelt att hitta i frysen sen). Försegla tätt och ställ tillbaka in i frysen.
  • Färdigt! Njut av dina frysta kantareller, håller i upp till 1 år!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Frysa in kantareller, Frysa kantareller, Frysta kantareller

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar