Frosting utan florsocker – Recept

4.8/5 baserat på 14 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på frosting utan florsocker!

I den här artikeln delar jag med mig av hur man gör frosting utan florsocker. För många människor är en tårta helt enkelt inte komplett utan den krämiga frostingen på toppen. Frostingen n att lägga den söta pricken över i till brownies, cupcakes och andra välsmakande bakverk.

De flesta frostingrecept kräver florsocker. Detta är ett slags granulerat vitt socker som har bearbetats till ett fint pulver. Men om du inte har den här speciella sortens socker i ditt skafferi, kan du fortfarande använda andra ingredienser för att göra smaskig glasyr till dina hemgjorda sötsaker.

För att göra hermelinfrosting behöver du bara några få ingredienser som du förmodligen redan har hemma. Den här metoden är ett klassiskt gammaldags sätt att göra en lätt, fluffig frosting som har en liknande konsistens som vispad grädde.

Kort sagt älskar jag denna frosting utan florsocker och rekommenderar den starkt!

Frosting utan florsocker

Receptet – Så gör du:

Frosting utan florsocker

4.8/5 baserat på 14 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I den här artikeln delar jag med mig av hur man gör frosting utan florsocker. För många människor är en tårta helt enkelt inte komplett utan den krämiga frostingen på toppen. Frostingen n att lägga den söta pricken över i till brownies, cupcakes och andra välsmakande bakverk.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

 • 1,25 dl mjölk
 • 2 msk vetemjöl
 • 1 nypa salt
 • 1,75 dl strösocker, eller 2,5 dl för en extra tjock frosting
 • 125 g osaltat smör, rumstempererat
 • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

 • Jag rekommenderar alltid att pulverisera strösockret i mixern eller matberedaren, eller med en mortel, för att göra det superfint före användning. Detta är dock frivilligt.
 • Ställ en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölk, mjöl, socker och salt. Vispa hela tiden tills blandningen börjar bubbla och tjocknar tillräckligt för att täcka baksidan av en sked.
 • Ta kastrullen från värmen och häll blandningen i en måttbägare eller skål. Ställ den efter några minuter i rumstemperatur i kylen för att låta svalna helt.
 • Vispa under tiden det mjukade smöret i en skål med en stavmixer tills det är slätt och krämigt. Blanda sedan i vaniljen.
 • Med mixern på låg effekt, tillsätt den kylda mjölkblandningen gradvis och vispa tills den är ljus och fluffig.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Frosting utan florsocker

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar