I den här artikeln delar jag med mig av hur man gör frosting utan florsocker. För många människor är en tårta helt enkelt inte komplett utan den krämiga frostingen på toppen. Frostingen n att lägga den söta pricken över i till brownies, cupcakes och andra välsmakande bakverk.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
1,25dlmjölk
2mskvetemjöl
1nypasalt
1,75dlströsocker, eller 2,5 dl för en extra tjock frosting
125gosaltat smör, rumstempererat
1tskvaniljextrakt
Instruktioner
Jag rekommenderar alltid att pulverisera strösockret i mixern eller matberedaren, eller med en mortel, för att göra det superfint före användning. Detta är dock frivilligt.
Ställ en liten kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölk, mjöl, socker och salt. Vispa hela tiden tills blandningen börjar bubbla och tjocknar tillräckligt för att täcka baksidan av en sked.
Ta kastrullen från värmen och häll blandningen i en måttbägare eller skål. Ställ den efter några minuter i rumstemperatur i kylen för att låta svalna helt.
Vispa under tiden det mjukade smöret i en skål med en stavmixer tills det är slätt och krämigt. Blanda sedan i vaniljen.
Med mixern på låg effekt, tillsätt den kylda mjölkblandningen gradvis och vispa tills den är ljus och fluffig.