Frosting utan färskost – Recept

4.7/5 baserat på 32 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på frosting utan färskost!

Perfekt till exempelvis cupcakes eller tårtor och andra bakverk. Det är lätt att variera smaken på det här kärnreceptet på frosting utan färskost. Rör i en skvätt mandelextrakt eller rivet citrusskal.

Om du har letat efter ett recept på frosting, kanske du har märkt att de flesta kräver färskost. Detta har ju inte alla hemma. Då passar detta recept bättre, som är ett recept på frosting utan färskost!

En riktigt bra frosting som denna tar kort tid att göra, kan färgas med matfärg (använd smet eller gel, inte flytande matfärg), och håller upp till en vecka om den är tätt täckt och kyld.

Låt smöret mjukna i rumstemperatur så blir det lätt och smidigt att blanda med florsockret.

Använd helst en riktig vanilj. Vaniljens roll är inte bara för dess smakvärde, den förstärker också sockrets sötma, så genom att tillsätta vaniljen kan du även minska mängden socker i recept.

Mängderna angivna i detta frostingrecept räcker till en 30×25 cm tårta generöst, eller fyller och spacklar en 22-24 cm stor tvålagerstårta.

Frosting utan färskost

Receptet – Så gör du:

Frosting utan färskost

4.7/5 baserat på 32 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Perfekt till exempelvis cupcakes eller tårtor och andra bakverk. Det är lätt att variera smaken på det här kärnreceptet på frosting utan färskost. Rör i en skvätt mandelextrakt eller rivet citrusskal.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 7,5 dl florsocker
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk mjölk, plus lite mer

Instruktioner

  • I medelstor skål, blanda florsocker och smör med sked eller elektrisk mixer på låg hastighet. Rör ner vanilj och 1 msk av mjölken.
  • Vispa gradvis i precis tillräckligt med kvarvarande mjölk för att göra frostingen smidig och bredbar. Om frostingen är för tjock, slå i mer mjölk, några droppar i taget. Om frostingen blir för tunn, vispa i en liten mängd ytterligare florsocker.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Frosting utan färskost

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar