I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äggröra i kastrull!
Gör en härlig äggröra i kastrull med detta recept som innefattar två kastruller och som jag tycker ger riktigt fin äggröra! Min favoritmetod för att göra äggröra är i kastrull på detta sätt!
En god äggröra för mig ska vara perfekt krämig med fin sälta. Det är dock lite av en konst att göra en riktigt bra äggröra. För mig har det blivit både enklare och ännu bättre sen jag började göra det enligt detta recept, i en kastrull.
När man gör äggröra i kastrull så tycker jag det är viktigt att man inte ska vispa, utan röra om med en spatel. Då får man den konsistensen man eftersträvar har jag lärt mig!
Toppa gärna med lite hackad bladpersilja vid servering!

Receptet – Så gör du:
Äggröra i kastrull
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 msk till 4 msk smör
- 1 nypa salt
- nymalen svartpeppar efter smak
- 8 st ägg
Instruktioner
- Plocka fram två stycken kastruller, en större och en lite mindre som får plats i den större.
- Fyll på med vatten i den större kastrullen (denna kommer att agera som ett vattenbad).
- Ställ den stora kastrullen på spisen och låt vattnet koka upp.
- Smält ett par matskedar smör i den mindre kastrullen på en annan spisplatta, tillsätt salt och peppar.
- Tillsätt åtta ägg ner i smöret. Rör ihop med en spatel och placera den mindre kastrullen i det sjudande vattenbadet. Från och med nu ska det röras om konstant med spatel (inte vispas). Tanken är att hela äggröran långsamt ska värmas men inte stelna för tidigt.
- När äggen börjar stelna utan att äggröran är för lös eller hunnit bli för grynig, lyft ur kastrullen ur vattenbadet blir äggröran för lös.
- Färdigt! Detta är en konst och kan ta några gånger innan man får en känsla för tillagningstiden!
- Servera och njut, gärna med lite hackad bladpersilja ovanpå!
Supergod, den bästa av alla