Delikatesspotatis i ugn – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på delikatesspotatis i ugn!

Mitt personliga favoritrecept på en utsökt och enkel delikatesspotatis i ugn. Med hjälp av endast några få ingredienser kan du förvandla dessa små och delikata potatisar till en smakrik sidorätt som kommer att imponera med sina goda smaker och fina konsistens!

Delikatesspotatisen rostas i ugnen tills den blir krispig på utsidan och samtidigt mjuk på insidan. Den härliga kombinationen av olivolja och torkade örter ger potatisen en fin doft redan under tillagningen. Resultatet är en underbar symfoni av smaker som passar perfekt som tillbehör till många olika rätter!

Dessa delikatesspotatisar i ugn är perfekta för olika typer av middagar, luncher och tillställningar. Du kan servera den som en del av en elegant måltid tillsammans med kött, fågel eller fisk, eller så kan den vara den strålande huvudrollen i en vegetarisk festmåltid.

Så varför inte ge detta fantastiska recept en chans och ta del av en genuin smakupplevelse? Följ med mig till nästa steg för att upptäcka hur du enkelt kan tillaga delikatesspotatis i ugn och skapa magi på ditt middagsbord.

Låt oss börja laga denna potatis tillsammans och låt dessa små potatisar förgylla måltiden med sin smak och elegans! Receptet hittas nedanför, smaklig måltid!

Delikatesspotatis i ugn

Receptet – Så gör du:

Delikatesspotatis i ugn

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Njut av läcker delikatesspotatis i ugn, perfekt krispig på utsidan och mjuk på insidan, med en härlig blandning av olja och torkade örter!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 800 g delikatesspotatis helst små och jämnstora
 • 2,5 msk olivolja
 • 1 tsk torkad rosmarin eller örtkrydda efter eget val
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • Färsk persilja till garnering, valfritt

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 200°C.
 • Skrubba delikatesspotatisen noga och skär eventuellt bort eventuella ojämna delar. Om potatisarna är större än en munsbit, kan du halvera dem för jämn tillagning.
 • I en stor skål, blanda delikatesspotatisen med olivolja, torkad rosmarin, salt och svartpeppar. Se till att alla potatisar är jämnt täckta med olivoljan och kryddorna.
 • Fördela potatisarna jämnt på en bakplåtspapperklädd ugnsform eller en bakplåt.
 • Rosta potatisen i förvärmd ugn i ca 25-30 minuter, eller tills de är gyllene och krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Rör om i potatisen någon gång under tillagningen för att säkerställa en jämn färg och krispighet.
 • När potatisen är färdiglagad, ta ut formen från ugnen. Strö eventuellt färskt hackad persilja över potatisen som garnering för extra smak och färg.
 • Färdigt! Servera delikatesspotatisen direkt som en utsökt sidorätt till kött, fågel eller fisk, eller njut av den som en del av en vegetarisk måltid.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Delikatesspotatis i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar