Balsamicosås – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på balsamicosås!

Denna balsamicosås är en stark, silkeslen sås som ger mer komplexa toner och djup som bara kan höja en redan underbar stek, kyckling, eller köttfärslimpa!

Förutom kött och kyckling, servera gärna denna ljuvliga sås över ugnsrostad potatis eller andra ugnsrostade rotsaker, såsom morötter.

Denna sås gör förhöjer helt enkelt smaken på kött, fågel, och ugnsrostade rotfrukter, och jag älskar att den är så enkel och god! Testa gärna själv! Här precis nedanför kommer receptet!

Balsamicosås

Receptet - Så gör du:

Balsamicosås

4.9/5 ( 228 röster )
Denna balsamicosås är en stark, silkeslen sås som ger mer komplexa toner och djup som bara kan höja en redan underbar stek, kyckling, eller köttfärslimpa!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 4 msk köttfond
  • 4 msk osaltat smör
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Valfritt: stek gärna först eventuellt kött för att sedan göra såsen i samma panna efteråt för extra smak.
  • Smält 3 msk av smöret i en panna och fräs schalottenlök och vitlök i pannan tills det börjar dofta och löken blivit genomskinlig. Tillsätt balsamicovinäger och fond och rör om.
  • Låt såsen puttra en minut eller två tills den tjocknar. Tillsätt den sista matskeden smör. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  • Färdigt! Ringla din balsamicosås över kött eller grönsaker och servera!
  • Njut!
Nyckelord Balsamicosås
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar