Balsamicosås – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på balsamicosås!

Denna balsamicosås är en stark, silkeslen sås som ger mer komplexa toner och djup som bara kan höja en redan underbar stek, kyckling, eller köttfärslimpa!

Förutom kött och kyckling, servera gärna denna ljuvliga sås över ugnsrostad potatis eller andra ugnsrostade rotsaker, såsom morötter.

Balsamicosås passar bra till till exempel grönsaker, sallader, såser, marinader, dressinger och dips. Du kan också använda balsamicosås som en krydda i olika maträtter, till exempel i grytor, kötträtter, fiskrätter, risrätter och soppor. Balsamicosås är också bra att använda som en marinad för kött eller fisk, eller som en dressing för grönsaker eller sallader. På så sätt kan du ge din mat en extra smakboost, och njuta av en riktigt god och smakrik måltid.

Den förvaras i kylen i en lufttät behållare såsom en burk med lock. Där håller den i några dagar. Det är en lyxig sås som verkligen förhöjer en rätt och som imponerar på gäster.

Denna sås gör förhöjer helt enkelt smaken på kött, fågel, och ugnsrostade rotfrukter, och jag älskar att den är så enkel och god! Testa gärna själv! Här precis nedanför kommer receptet!

Balsamicosås

Receptet – Så gör du:

Balsamicosås

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna balsamicosås är en stark, silkeslen sås som ger mer komplexa toner och djup som bara kan höja en redan underbar stek, kyckling, eller köttfärslimpa!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 4 msk köttfond
  • 4 msk osaltat smör
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Valfritt: stek gärna först eventuellt kött för att sedan göra såsen i samma panna efteråt för extra smak.
  • Smält 3 msk av smöret i en panna och fräs schalottenlök och vitlök i pannan tills det börjar dofta och löken blivit genomskinlig. Tillsätt balsamicovinäger och fond och rör om.
  • Låt såsen puttra en minut eller två tills den tjocknar. Tillsätt den sista matskeden smör. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  • Färdigt! Ringla din balsamicosås över kött eller grönsaker och servera!
  • Njut!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Balsamicosås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar