Fresh island-dipp – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag min variant av en dipp som kallas fresh island!

Detta är en hemmagjord fresh island-dipp med smak av paprika och vitlök som är en pålitlig favorit som aldrig går ur tiden. Med varje tugga får man med de distinkta smakerna – den rostiga värmen från paprikapulvret och den karakteristiska skärpan från vitlökspulvret.

Servera din egna fresh island-dipp med exempelvis chips, grönsaksstavar, eller tortillabröd. En perfekt följeslagare för en mängd olika snacks och tilltugg. Servera den med krispiga grönsaksstavar för en hälsosam touch eller med spröda chips för en mer avslappnad och njutbar upplevelse.

Oavsett om du är en erfaren kock eller en nybörjare i köket, är denna paprika och vitlöksdipp en möjlighet att utforska smaker på ett enkelt sätt. Genom att blanda de grundläggande ingredienserna och justera kryddning efter din egen smak, kan du anpassa denna dipp till att vara precis så mild eller kryddig som du önskar.

Sammanfattningsvis är fresh island en klassiker som aldrig går ur tiden. Med sin fina smakprofil och enkelhet i tillagningen, är den perfekt för alla tillfällen – från avslappnade stunder för dig själv till glada sammankomster med nära och kära. Ge dina smaklökar denna goda och rustika smakupplevelse.

Receptet hittas här nedanför! Ha det så trevligt!

Fresh island-dipp

Receptet – Så gör du:

Fresh island-dipp

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En fräsch hemmagjord fresh island-dipp med god smak av paprika och vitlök!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 2 tsk paprikapulver
 • 1 tsk lökpulver
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 1 tsk flytande honung
 • ¼ tsk salt
 • 3 dl gräddfil

Instruktioner

 • I en skål, kombinera kryddorna.
 • Tillsätt gräddfil och honung i skålen med kryddblandningen. Blanda väl för att fördela kryddorna jämnt och få en jämn konsistens.
 • Smaka av dippblandningen och tillsätt eventuellt mer kryddor.
 • Blanda väl igen för att säkerställa att smakerna är väl kombinerade.
 • Kyl dippblandningen i kylskåpet i minst 30 minuter före servering. Detta kommer att låta smakerna utvecklas och skapa en god harmoni.
 • Servera din hemmagjorda Fresh Island-dipp med dina favoritdippningsalternativ som chips, grönsaksstavar eller tortillabröd.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Fresh island-dipp

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar