Dallassallad – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dallassallad!

Dallassallad är en krämig sallad som är riktigt god till korv, kött, eller fågel. En klassisk sallad som påminner om coleslaw, men som ändå har sin egna karaktär!

En dallassallad är ett perfekt tillbehör till grillkorv, hamburgare, kyckling, med mera. Jag tycker det passar riktigt bra till rätter överlag med pommes frites.

Den har en härlig smak med äpple, ananas, vitkål, morot, och en god kryddning genom generöst med peppar eller pepparrot.

Denna dallassallad är enkel att göra på egen hand. Dessutom kan den förvaras i kylen i uppemot en vecka i en lufttät behållare.

Kort sagt tycker jag mycket om denna trevliga dallassallad och tycker helt klart den är värd att göra!

Dallassallad

Receptet – Så gör du:

Dallassallad

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dallassallad är en krämig sallad som är riktigt god till korv, kött, eller fågel. En klassisk sallad som påminner om coleslaw, men som ändå har sin egna karaktär!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st generös vitkålsklyfta
  • 1 st morot
  • 1 st äpple
  • ½ st hackad ananas eller hackad ananas på burk
  • ½ st gul lök
  • ½ dl majonnäs
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk riven pepparrot eller peppar efter smak
  • 1 krm salt
  • salladskrydda efter smak

Instruktioner

  • Finstrimla en klyfta vitkål, samt riv eller finhacka en morot och ett äpple.
  • Skala och hacka en halv gul lök. Hacka även ananasen.
  • I en ren skål, blanda majonnäs, turkisk yoghurt, riven pepparrot, och salt.
  • Blanda salladen med majonnäsblandningen. Krydda med salladskrydda efter smak.
  • Håller sig minst en vecka i kylskåp i tät burk.
Måltid Sallad
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Dallassallad

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar