Sås till wienerschnitzel – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till wienerschnitzel!

Detta är en klassisk sås till wienerschnitzel med champinjoner som är riktigt krämig och god till wienerschnitzel!

Jag gillar wienerschnitzel men jag älskar när den serveras med en härlig sås! Detta är en enkel och snabb svampsås som är riktigt klassisk.

Lite lök och vitlök går ner i en panna, sedan tillsätts svamp, några örter, lite mjöl, fond, och mjölk. Det hela får puttra och sedan har du din sås! Servera ovanpå wienerschnitzeln.

Jag gillar verkligen denna sås till wienerschnitzel och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Sås till wienerschnitzel

Receptet – Så gör du:

Sås till wienerschnitzel

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en klassisk sås till wienerschnitzel med champinjoner som är riktigt krämig och god till wienerschnitzel!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 50 g osaltat smör
  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl kycklingfond (eller buljongtärning med vatten)
  • 1 st lagerblad
  • 5 st kvistar färsk timjan
  • 2,5 dl mjölk
  • salt och peppar efter smak
  • hackad färsk persilja

Instruktioner

  • För att göra din sås, tillsätt smör på medelhög värme och låt sedan lök, och vitlök svettas i 5 minuter. Tillsätt din svamp, lite salt och peppar och låt fräsas i ytterligare 3-4 minuter.
  • Tillsätt mjölet och rör om, låt fräsa en minut.
  • Tillsätt fond, mjölk, lagerblad, timjan och låt koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills såsen har tjocknat.
  • Justera såsen med salt och peppar. Garnera med persilja.
  • Njut av din sås till wienerschnitzel!
Måltid Sås
Kök Svenskt, Tyskt
Nyckelord Sås till wienerschnitzel

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar