Blåmögelostsås – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på blåmögelostsås!

En ljuvlig blåmögelostsås till en god köttbit, kyckling, eller att använda som dipp eller varför inte till en god sallad!

Jag älskar verkligen blåmögelostsås för dess krämighet och goda och smakrika smak. Det är så otroligt enkelt att göra och det blir så gott.

Blåmögelostsås är mångsidigt och är gott till kött, kyckling, dipp eller till sallad! Helt klart värt att testa och göra om och om igen!

För en sås som är riktigt snabb och smidig att göra, med mycket smak och allt det man i övrigt önskar hos en ostsås, ge gärna detta goda recept ett försök!

Jag älskar verkligen denna blåmögelostsås och gör den varje gång jag ges tillfälle. Testa gärna genom att följa anvisningarna nedan och bli lika förtjust i den som jag!

Blåmögelostsås

Receptet – Så gör du:

Blåmögelostsås

4.9/5 ( 119 röster )
En ljuvlig blåmögelostsås till en god köttbit, kyckling, eller att använda som dipp eller varför inte till en god sallad!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 50 g blåmögelost, hackad eller smulad
  • 25 g smör (cirka 2 msk)
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl

Instruktioner

  • Sätt en kastrull med smöret på medelvärme på spisen. När smöret smält, vispa ner vetemjölet fritt från klumpar. Låt värmas 30 sekunder.
  • Tillsätt mjölken lite åt gången under omrörning. Såsen ska bli slät när all mjölk har tillsatts. Låt blandningen sjuda och rör ner osten, antingen hackad eller smulat. Rör om och stå på spisen tills att osten har smält och såsen har tjocknat något.
  • Krydda med lite salt och peppar efter smak. Servera sedan och njut!
Nyckelord Blåmögelostsås
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar