Enkel frosting (4 ingredienser) – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på en riktigt enkel frosting!

Fyra ingredienser! Det är allt som krävs för denna enkla frosting som har ljuvlig vaniljsmak. Låt smöret mjukna i rumstemperatur innan du börjar, så att det lätt blir smidigt med florsockret. För cupcakes och tårtor.

Denna väldigt enkla frosting tar kort tid att göra, och kan dessutom färgas med matfärg (använd matfärgpasta eller gel, inte flytande matfärg). Den håller upp till en vecka om den är tätt täckt med plastfolie i kylen.

Använd gärna vaniljextrakt framför vaniljsocker, det är väl värt investeringen. Vaniljens roll är inte bara smakmässig. Den förstärker också sockrets sötma, så genom att stöta upp vaniljen kan du minska mängden socker i receptet om du vill.

Även fast denna frosting är så enkel den kan bli, så kan man också ge mera smak, exempelvis genom att röra ner lite rivna citronskal.

Kort om ingredienserna. Man kan tycka att 7 dl florsocker verkar mycket, men det blir faktiskt helt rätt smak på frostingen med denna mängd!

Sammanfattningsvis så är denna enkla frosting mitt val när jag vill ha något enkelt till mina tårtor och cupcakes. Räcker till att täcka en 25×25 cm tårta.

Enkel frosting

Receptet – Så gör du:

Enkel frosting (4 ingredienser)

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Fyra ingredienser! Det är allt som krävs för denna enkla frosting som har ljuvlig vaniljsmak. Låt smöret mjukna i rumstemperatur innan du börjar, så att det lätt blir smidigt med florsockret. För cupcakes och tårtor.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 7 dl florsocker
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • 1 msk till 2 msk mjölk

Instruktioner

  • I medelstor skål, blanda florsocker och smör med sked eller elektrisk mixer på låg hastighet. Rör ner vanilj och 1 msk av mjölken.
  • Vispa gradvis i precis tillräckligt med kvarvarande mjölk för att göra frostingen smidig och bredbar. Om frostingen är för tjock, slå i mer mjölk, några droppar i taget. Om glasyren blir för tunn, vispa i en liten mängd florsocker.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel frosting

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar