Chicken à la King – Recept

Inga betyg ännu.

Klassisk Chicken à la King är rik och krämig och faktiskt mycket mångsidig rätt. Det här enkla middagsreceptet på Chicken à la King är fantastiskt att servera över ris, pasta, rostat bröd eller kex!

Vad kan man servera ihop med Chicken à la King? Även om du kan äta kyckling a la king som den är, serveras den vanligtvis tillsammans med något annat. Vanliga val är vanlig pasta (valfri form), ris, rostat bröd eller kex.

Chicken à la King

Kan man frysa Chicken à la King? Ja, du kan frysa chicken à la king, men vi rekommenderar givetvis att man äter den färsk för smaken.

Om du fortfarande vill frysa denna rätt för att ha i exempelvis matlådor, vänta tills den har svalnat, och lägg sedan i fryssäkra behållare eller fryspåsar. Förvaras fryst i upp till 1 månad.

Man kan byta ut kycklingen mot tonfisk. Under årens lopp har många bytt ut kyckling i Chicken à la King mot tonfisk. Detta ger en välsmakande tonfiskrätt som älskare av skaldjur kommer att älska. För att göra bytet, ersätt helt enkelt kycklingen i detta recept med cirka 10 dl tonfisk. Se till att du väljer tonfisk av hög kvalitet, gärna hållbart fiskad!

Om du vill minska kalorierna. Äggulorna och den tunga grädden som tillsätts under steg 3 i detta recept ingår för att ge en rikare och krämigare sås. Om du vill minska kalorierna i receptet, hoppa helt enkelt över de två ingredienserna och hoppa över steg nummer tre i sin helhet.

Chicken à la King

Receptet – Så gör du:

Chicken à la King

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Klassisk Chicken à la King är rik och krämig och faktiskt mycket mångsidig rätt. Det här enkla middagsreceptet på Chicken à la King är fantastiskt att servera över ris, pasta, rostat bröd eller kex!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1,25 dl osaltat smör
  • 250 g skivad svamp
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong (eller vatten och 1 buljongtärning)
  • 3,75 dl mjölk
  • 2 st äggulor
  • 0,75 dl matgrädde
  • 2,5 dl frysta ärtor
  • 2,5 dl hackad paprika
  • 1 kg stekt eller kokad kyckling

Instruktioner

  • Stek eller koka kycklingen. Smält smör på medelhög värme i en stor kastrull. Tillsätt svamp och paprika, och stek tills svampen är mjuk, ca 5 minuter.
  • Tillsätt mjöl och rör om tills det inte finns fler mjölfläckar kvar. Häll i kycklingbuljong och mjölk och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda tills såsen tjocknat, cirka 3 minuter.
  • För en rikare sås: vispa ihop äggulor med kraftig grädde i en liten skål. Arbeta snabbt och häll långsamt i 1 dl av den varma svampblandningen ner i äggblandningen under kraftig vispning. Häll allt i kastrullen du stekte svampen i, och vispa hela tiden. Koka ytterligare 2 minuter.
  • Rör ner frysta ärtor, paprika och kokt kyckling och låt värmas tillsammans med resten av maten, i 2 till 3 minuter.
  • Servera varm över kokt ris, pasta, rostat bröd eller kex.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chicken à la King

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar