Köpråd & Tips: 15 Bästa Brickorna för Hemmet!

Denna artikel innehåller reklamlänkar till Confident Living SE.

Brickor är otroligt mångsidiga och kan fylla både rent praktiska såväl som stilmässiga funktioner i hemmet. Här har vi sammanställt en köpguide med våra 15 favoriter ute i butik, med länkar till var du hittar dem. Längst ner i artikeln har vi också gjort en köpguide kring material och design, om du vill veta lite mer kring vad du bör tänka på när du köper eller inskaffar brickor!

Några användningsområden för brickor

Storleken, formen och utseendet på den bästa brickan för dig beror till stor del på din stil och också vad du ämnar använda dem till. Därför varierar det från person till person vad gäller vilken den bästa brickan är.

En färgglad bricka är ett enkelt sätt att få in en dekorativ ton i ett rum. Dessutom är brickor otroligt mångsidiga och en enstaka bricka kan användas till flera olika saker.

Nedan har vi listat våra favoriter när det kommer till brickor för hemet!

1. Bachelor’s Button Bricka 40×30 cm Gul

Läs mer och köp här (Confident Living).

2. Apple Bricka Grön Rund Ø 45 cm

Läs mer och köp här (Confident Living).

3. Bricka i Plåt Beige 30×45 cm

Läs mer och köp här (Confident Living).

4. Barbry Bricka 50cm Ek

Läs mer och köp här (Confident Living).

5. The Bakery Tray Bricka

Läs mer och köp här (Confident Living).

6. Lux Lacquer Bricka med handtag Fawn 40×40 cm

Läs mer och köp här (Confident Living).

7. Surt sa räven Bricka Ø 45 cm

Läs mer och köp här (Confident Living).

8. Bricka Orga Natur

Läs mer och köp här (Confident Living).

9. Bricka Joëlle

Läs mer och köp här (Confident Living).

10. Bricka Rattan Brass

Läs mer och köp här (Confident Living).

11. Turin Serveringsbricka

Läs mer och köp här (Confident Living).

12. Nadja Wedin Design Bricka 38 cm Flower Power Brown

Läs mer och köp här (Confident Living).

13. Bricka m. handtag Rattan Brun

Läs mer och köp här (Confident Living).

14. Pomona Bricka Ø 45 cm

Läs mer och köp här (Confident Living).

15. Serveringsbricka Jason

Läs mer och köp här (Confident Living).

Bonus: Frukostbrickan NewEst frukostbord

Läs mer och köp här (Confident Living).

Serveringsbrickan

Medelhavsvibbar.

Serveringsbrickan är en lite större bricka som ofta har handtag, och den är utan tvekan en av de mest mångsidiga tillbehören i hemmet. Den kan användas till att förflytta mat och dryck, eller så kan den också hjälpa dig att organisera grupper av föremål, såsom glas och ljus. Ibland kan större serveringsbrickor med upphöjda sidor till och med hjälpa till att hålla små staplar av tidskrifter snygga och inrymda.

Frukostbrickan

Den klassiska frukostbrickan med tillhörande ben. Alla frukostbrickor har dock inte ben, utan det finns modeller utan!

Frukost i sängen är ett klassiskt frukostformat som inte skulle vara möjligt utan den klassiska frukostbrickan. Denna bricka utmärker sig genom sina inbyggda ben som ger själva brickytan en balanserad och robust förhöjning, vilket gör att den blir perfekt till att åtnjuta en måltid i en säng.

Köpguide

Dekorbrickan

Dekorbricka (just denna finns det bland annat länk till under punkt 11 i vår favoritlista nedan). Foto från: Confident Living

Dekorbrickan är ofta en mindre typ av bricka, ofta med en diameter på cirka 30-40 centimeter. Ljus, blommor, parfymer, foton och smycken är bara några av de saker du kan ha på en dekorbricka för att både hålla saker ordnade och se bra ut.

Val av material

Metall

Dekorbricka i metall (just denna finns det bland annat länk till under punkt 3 i vår favoritlista nedan). Foto från: Confident Living

Brickor gjorda av metall är utmärkta för servering av mat och dryck eftersom de har ett naturligt elegant utseende. De är också hållbara och enkla att rengöra, och utgör utmärkta dekorbrickor.

Trä

Mångsidig serveringsbricka i trä (just denna finns det bland annat länk till under punkt 15 i vår favoritlista nedan). Foto från: Confident Living

Träbrickor är ofta lätta och fungerar bra till alla typer av brickor. De kan användas till att hålla ordning på föremål såsom fjärrkontroller och till och med små staplar med tidningar.

Träbrickor med lackerad yta har lagt till mångsidighet eftersom den glansiga beläggningen skyddar dem från vätskor och matfläckar. Detta gör också rengöringen enklare, eftersom allt som krävs är att torka av ytan. Emellertid innebär lacklackeringar en högre prislapp, men om du letar efter att få ett bricka som du vill använda över tid kan det ofta vara värt den något högre kostnaden.

Rotting

Foto från: Confident Living

När det gäller rottingbrickor fungerar de bra både inomhus och ute som en yta för att lägga ner en bok eller en drink. Tänk emellertid på att de flesta rotting som används för brickor är naturliga och obehandlade, vilket innebär att de absorberar vätskor och kan bli färgade eller konstigt klibbiga som ett resultat av det de utsätts för.

Sidor och handtag

Serveringsbrickor med upphöjda sidor är särskilt användbara eftersom de hjälper till att förhindra att drycker välter. På samma sätt är brickor med handtag ett plus eftersom de lättare kan bäras än sådana utan handtag, som ofta bättre används som ett stationärt organiserande dekorutrymme.

De flesta serveringsbrickor har utskurna handtag, som är hål huggna ut från de upphöjda sidorna av brickan. Dessa ger ett fast grepp. Rotting- och metallhandtag som ibland sträcker sig från ändarna på brickorna – de är inte bara starka utan de skadar inte heller handflatorna.

Avslutande ord

Hoppas att denna artikel om brickor känns hjälpsam och att den inger dig inspiration!

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar