Enkel pasta carbonara – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på enkel pasta carbonara!

Det här riktigt goda receptet på enkel pasta carbonara blir färdigt lika snabbt som det går att koka pasta. Snabbt, riktigt gott, och enkelt!

Detta är den enklaste och snabbaste pasta carbonara man kan göra, men den blir minst lika smakrik och krämig! Den går alltid hem hos de jag bjuder den på. Med rikligt med ost och krispigt, salt bacon, kan det bara inte gå fel!

Detta är kanske framförallt ett enkelt middagsrecept som blir klart på cirka 20 minuter. Så perfekt och så gott.

Kort sagt älskar jag detta recept på enkel pasta carbonara och tycker verkligen det är värt att göra. Perfekt när man vill ha något gott och enkelt som ändå känns lyxigt. Testa gärna receptet nedan!

Enkel pasta carbonara

Receptet – Så gör du:

Enkel pasta carbonara

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Det här riktigt goda receptet på enkel pasta carbonara blir färdigt lika snabbt som det går att koka pasta. Snabbt, riktigt gott, och enkelt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 300 g spagetti
  • 8 st baconskivor
  • 70 g parmesanost
  • 4 st ägg
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt pastan på kokning i saltat vatten och följ paketets anvisningar.
  • Skiva baconskivorna i små bitar och stek på medelhög värme i en stekpanna med en halv matsked olivolja. Peppra baconen direkt i stekpannan. Låt baconen bli riktigt krispigt och gyllene. Under tiden, vispa äggen i en skål och tillsätt den rivna parmesanen till äggen.
  • Sänk värmen på stekpannan till låg. När pastan är klar, tillsätt direkt ner i pannan. Tillsätt även äggblandningen ner i pannan och rör om. Rör om tills att man har en fin, enhetlig sås som blandats med pastan.
  • Servera genast! Tillsätt lite extra riven parmesan och lite extra peppar vid servering.
  • Njut av din enkla pasta carbonara!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Enkel carbonara, Enkel pasta carbonara

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar