Det här riktigt goda receptet på enkel pasta carbonara blir färdigt lika snabbt som det går att koka pasta. Snabbt, riktigt gott, och enkelt!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
300gspagetti
8stbaconskivor
70gparmesanost
4stägg
olivolja
salt
peppar
Instruktioner
Sätt pastan på kokning i saltat vatten och följ paketets anvisningar.
Skiva baconskivorna i små bitar och stek på medelhög värme i en stekpanna med en halv matsked olivolja. Peppra baconen direkt i stekpannan. Låt baconen bli riktigt krispigt och gyllene. Under tiden, vispa äggen i en skål och tillsätt den rivna parmesanen till äggen.
Sänk värmen på stekpannan till låg. När pastan är klar, tillsätt direkt ner i pannan. Tillsätt även äggblandningen ner i pannan och rör om. Rör om tills att man har en fin, enhetlig sås som blandats med pastan.
Servera genast! Tillsätt lite extra riven parmesan och lite extra peppar vid servering.