Scones utan smör – Recept

4.9/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones utan smör!

Detta recept på scones utan smör ger de godaste och fluffigaste smörfria sconesen man kan hitta!

Det här är ett väldigt enkelt och enkelt recept på scones. Jag är inte säker på att jag ens skulle kunna kalla det ett knep, men nyckelsteget för att baka scones utan smör är att inte överarbeta degen.

Första gången jag gjorde dessa scones utan smör kom en vän till mig på besök och jag ville verkligen göra några scones. Men jag insåg att jag inte hade något smör. Då fick jag upp ögonen för detta klockrena recept.

Jag älskar dessa scones utan smör och rekommenderar dem starkt! Så himla goda till thé eller annan dryck!

Scones utan smör

Receptet – Så gör du:

Scones utan smör

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på scones utan smör ger de godaste och fluffigaste smörfria sconesen man kan hitta!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 8 scones

Ingredienser
 

  • 5 dl vetemjöl
  • 5 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk bakpulver (inte felskrivning)
  • 2 dl till 2,5 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader Celsius.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till en skål och blanda.
  • Tillsätt vispgrädden till de torra ingredienserna och blanda.
  • Ha ut degen på en arbetsyta och forma degen till en 3 cm tjock skiva, och skär scones ut dina scones som en pizza. Skär i fjärdedelar, och dela sedan varje fjärdedel på mitten.
  • Överför dina scones till en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Pensla dina scones med lite vispgrädde och grädda i 15 till 20 minuter eller tills de är ljust gyllenbruna.
  • Ta ut ur ugnen, låt svalna i 5 minuter och servera sedan.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Scones utan smör

 

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar