I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdkaka utan smör!
Detta är ett riktigt enkelt recept på kladdkaka utan smör, där vi istället för smör använder rapsolja. Denna kladdkaka är perfekt när man inte kan eller vill använda smör. Fin konsistens och minst lika god smak!
Jag älskar denna kladdkaka utan smör och tycker den är riktigt härlig. Oavsett anledning till att man inte vill eller kan använda smör, så är detta mitt favoritrecept på smörfri kladdkaka, utan tvivel.
Det är inga avancerade ingredienser i denna kladdkaka och den går att göra riktigt fort.
Kort sagt så älskar jag denna kladdkaka utan smör och rekommenderar den verkligen. Så snabb och så enkel att göra! Receptet ger ungefär 10 bitar. Ha det så trevligt önskar jag er alla.

Receptet – Så gör du:
Kladdkaka utan smör
Ingredienser
- 1 dl rapsolja
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 5 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- Lite ströbröd och rapsolja till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
- I en skål eller bunke, vispa ihop ägg tillsammans med rapsolja och strösocker.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör till en slät smet.
- Smörj en form med olja och ströbröd, tillsätt sedan smeten.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen ca i 20-22 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den.
- Njut av din kladdkaka utan smör! Sikta eventuellt lite florsocker över kladdkakan om du vill!
En riktigt bra kladdkaka med allt man vill ha
Den är riktigt god ingenting var fel😄🤩
Enda jag saknade var tips på storleken på formen
Den var jätte god
Funkar det med samma gräddningstid om man dubblar alla ingredienser?