Sockerkaka utan smör – Recept

4.8/5 baserat på 35 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka utan smör!

Gör snabbt och enkelt denna sockerkaka utan smör, som också kan göras helt mjölkfri om man vill. Gör den i antingen en brödform eller en rund form!

Denna sockerkaka utan smör är en sådan där klassiker som alla älskar till fikat, eller till och med mellanmålet eller frukosten.

Att göra en sockerkaka utan smör är inte svårt med detta recept. Sockerkakan är snabb, enkel, och saftig. Passar perfekt att baka snabbt när som helst i veckan.

Sammanfattningsvis så älskar jag detta recept på sockerkaka utan smör och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Sockerkaka utan smör

Receptet – Så gör du:

Sockerkaka utan smör

4.8/5 baserat på 35 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör snabbt och enkelt denna sockerkaka utan smör, som också kan göras helt mjölkfri om man vill. Gör den i antingen en brödform eller en rund form!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 sockerkaka

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk (eller vatten)
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en bunke, vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, och tillsätt sedan ner i äggsmeten. Rör om.
  • Värm mjölken varm (men inte kokande) i en kastrull på spisen, tillsätt sedan ner i smeten.
  • Smörj en brödform (och bröa gärna) en form och tillsätt smeten.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen i 180°C i ca 38-40 min.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av din sockerkaka utan smör!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Sockerkaka utan smör

12 Kommentarer

  1. 5 stars
    Hej. Vispade äggvitorna separat mycket hårt med bara 2 dl brunt socker. Vände sedan ner allt sakta utan vispande (bara rör) med lite mörk chokladtoppar utan socker på toppen. Wow SÅ fluffigt o gott. Bästa kakan ever ❤️.

  2. 5 stars
    Hade ingen mjölk så jag tog grädde istället och ökade med en tsk med vanilj pga älskar vanilj 😅. Det blev så gott! Tack för receptet 🌸

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar