Våfflor utan smör – Recept

4.8/5 baserat på 18 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på våfflor utan smör!

Detta är ett recept på smörfria våfflor där vi istället använder rapsolja. Våfflorna smakar ljuvligt gott och är härligt frasiga.

När man gör våfflor utan smör är det extra viktigt att pensla våffeljärnet med olja. Detta så att det inte fastnar något i järnet.

Från att man börjar så brukar man ha de första våfflorna på detta recept redo på bara 10-15 minuter. Det betyder att en våffla aldrig är särskilt långt bort!

Dessa våfflor har jag gjort flera gånger, inte minst den 25:e mars som är våfflans dag! Det är ett bra recept, om man skulle råka stå utan smör hemma men ändå vill göra några goda våfflor!

Jag älskar att servera dessa smörfria våfflor med grädde och sylt. Jordgubbssylt eller hallonsylt är två favoriter. De är dock goda tillsammans med alla typer av favorittillbehör och här kan man ju givetvis anpassa efter ens personliga smak, eller lägga fram flera olika alternativ och variera med varje våffla.

Receptet ger 8 st våfflor efter måtten som de är skrivna. Men vill man ha fler eller färre kan man enkelt dubbla eller halvera receptet, exempelvis!

Kort sagt så älskar jag dessa våfflor utan smör och tycker att de är riktigt värda att göra om man inte har smör hemma, eller av någon annan anledning inte vill eller kan använda smör! Ljuvligt gott och enkelt!

Våfflor utan smör

Receptet – Så gör du:

Våfflor utan smör

4.8/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt bästa recept på våfflor utan smör! Detta är ett recept på smörfria våfflor där vi istället använder rapsolja. Våfflorna smakar ljuvligt gott och är härligt frasiga.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 8 våfflor

Ingredienser
 

 • 3,5 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 4,5 dl mjölk
 • 1 dl rapsolja + mer till att smörja järnet med

Instruktioner

 • I en skål, blanda vetemjöl och bakpulvret i en skål.
 • Tillsätt mjölken och rapsoljan till skålen. Vispa till du har en jämn och enhetlig smet.
 • Pensla våffeljärnet noga med rapsolja.
 • Grädda dina våfflor!
 • Njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Våfflor utan smör

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

2 Kommentarer

 1. 5 stars
  Jättebra! Hittade detta recept då jag sökte efter något som kunde ersätta smör. Dessa blev så perfekta och alla älskade dom.

 2. 5 stars
  Jag glömde köpa magarin smör för våfflorna men ville ändå göra våfflor. Sen kom det här receptet. Jättegott alla familjemedlemmar älskade våfflorna!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar