Frosting utan smör – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på frosting utan smör!

Den här lätta florsockerfrostingen är mjuk men stelnar upp och gör den idealisk för att toppa cupcakes, kakor, mjuka sockerkakor eller brownies. Frostingen är dessutom utan smör.

Hemmagjord frosting utan smör är superenkelt att göra! De flesta recept är gjorda med socker, smör, mjölk (eller grädde) och vaniljextrakt. Denna version är gjord utan smör.

Denna frosting är alltså gjord utan smör, och den är sötare än de flesta andra frostings. Jag rekommenderar starkt att man funderar på att utelämna en del av sockret i ditt kak-/muffinsrecept för att balansera sötman i frostingen.

Denna typ av frosting kan man säga är en snabb frosting eftersom det tar minimal tid att vispa upp. För smaksättning använder jag gärna mandelextrakt istället för vaniljextrakt på grund av dess unika smak som är väldigt god!

Kort sagt älskar jag denna frosting utan smör för hur enkel och snabb den är att göra, och för den ljuva smaken såklart! Receptets angivna mängder för ingredienserna passar till exempelvis 6 st cupcakes, och jag rekommenderar det starkt!

Frosting utan smör

Receptet – Så gör du:

Frosting utan smör

4.8/5 ( 42 röster )
Den här lätta florsockerfrostingen är mjuk men stelnar upp och gör den idealisk för att toppa cupcakes, kakor, mjuka sockerkakor eller brownies. Frostingen är dessutom utan smör.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 5 dl florsocker
  • 60 g färskost (ex. Philadelphia Original)
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 tsk vanilj- eller mandelextrakt
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Börja med att sikta ditt florsocker om du vill ha en jämnare frosting.
  • Tillsätt florsockret, vispgrädden, vanilj- eller mandelextrakt och salt till en skål och blanda väl tills det är slätt. En mixer eller stavmixer fungerar bäst.
  • Använd som du vill, spritsa eller bred ut över dina bakverk, eller förvara i kylen tills det är dags. Konsistensen ska vara tjock och fyllig!
  • Njut av din frosting utan smör!
Nyckelord Frosting utan smör
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar