Kalops med grädde – Recept

4.6/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kalops med grädde!

Här är en riktigt god, krämig kalops med god smak och fin, len konsistens. Enkel och god att tillaga.

Finns det något godare än kalops med kokt potatis och rödbetor? Det är svårt att tacka nej till denna fina kalops med grädde, som ger lite fylligare och lenare konsistens.

Kalops är en riktigt värmande och mättande måltid som känns riktigt lyxig. Som ett självspelande piano står den och puttrar och arbetar av sig själv under majoriteten av tillagningstiden

Jag älskar denna kalops med grädde och tycker det är den bästa jag smakat. Testa gärna receptet nedan!

Kalops med grädde

Receptet – Så gör du:

Kalops med grädde

4.6/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en riktigt god, krämig kalops med god smak och fin, len konsistens. Enkel och god att tillaga.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g nötkött, grytbitar
  • 100 g morötter
  • 1 st gul lök
  • 1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 1,5 dl grädde
  • 2 st lagerblad
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • salt och vitpeppar

Instruktioner

  • Skär upp köttet i ungefär 3×3 cm bitar och avlägsna överflödigt fett och senor.
  • Grovhacka löken i bitar i bitar i större laget.
  • I en gryta, tillsätt köttbitarna och löken och stek i matfett, ex. olivolja eller margarin, tills det fått färg. Tillsätt sedan vattnet, fonden, lagerbladen, kryddpepparkornen och saltet.
  • Rör om under tiden som du låter kalopsen koka upp. Låt sedan sjuda med locket på i cirka 1,5 timme, vilket är den tid då köttet bör bli mört och fint. Tillsätt morötterna och grädden när det är 30 minuter kvar.
  • Servera med kokt potatis och gärna med rödbetor!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kalops med grädde

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar