Chiapudding med kokosgrädde – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på chiapudding med kokosgrädde!

Chiapudding med kokosgrädde är den perfekta hälsosamma frukosten eller mellanmålet! Jag är ingen stor frukostätare, så jag älskar att ha ett alternativ som smakar som en efterrätt, men som faktiskt är hälsosamt, och som jag kan kan göra i förväg så att jag inte försöker hitta på något i morgonens liv och rörelse.

Om du inte vill äta den bara som den är, så kan du röra i lite grekisk yoghurt, färska bär. På det sättet kan du äta den flera dagar i rad, med blandade smaker varje dag så att man inte blir uttråkad.

Sedan kan du också äta den chiapudding med kokosgrädde som en efterrätt. Ärligt talat, det är bara hur gott som helst. Gör några, ha några i kylen och njut! Det har stora hälsofördelar och smakar fantastiskt.

Chiafrönas omega 3-fettsyror hjälper till att bekämpa inflammationer, som en del av en hälsosam kost. Med frukt och kanske lite extra protein är det en komplett måltid som är så lätt att smälta och ta med.

Puddingen tar hela 5 minuter att förbereda, och sedan låter du bara fröna göra sitt över natten. Magi. Puddingen kommer att hålla i ca 5 dagar i kylen, så om du går en sats, kommer du att vara på väg till ett lyckligare, smartare och snyggare dig veckan ut! Frisk och nyttig, men smakar som dessert … denna pudding är hur bra som helst.

Chiapudding med kokosgrädde

Receptet – Så gör du:

Chiapudding med kokosgrädde

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Chiapudding med kokosgrädde är den perfekta hälsosamma frukosten eller mellanmålet!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 4 timmar
Totalt 4 timmar 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 400 g kokosgrädde (gärna ekologisk)
  • 0,75 dl honung
  • 0,75 dl chiafrön
  • Valfri topping: blåbär och rostad kokos (valfritt)

Instruktioner

  • Tillsätt kokosgrädde, honung och chiafrön i en skål. Rör om väl för att kombinera. Täck över och förvara i kylen i 4 timmar eller över natten för att låta chiapuddingen tjockna.
  • Dela upp i serveringsglas. Toppa med bär och kokos om så önskas.
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Chiapudding med kokosgrädde

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar