Glutenfritt rågbröd – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfritt rågbröd!

Ett glutenfritt rågbröd innehåller inte råg, men olika glutenfria ingredienser som får det att likna rågbröd både i utseende och smak. Detta är ett enkelt glutenfritt rågbröd med ingredienser som är relativt enkla att hitta i butiken.

Jag älskar detta glutenfria rågbröd. Jag föredrar en liten brödform, men du kan även baka detta bröd i en vanlig brödform i traditionell storlek, även om du kommer att få en mycket låg limpa sett till formen.

Detta bröd är gott till frukost, rostat med smör, tillsammans med ägg och lite avokado. Det är faktiskt en av mina favoritfrukostar, och vissa dagar äter jag det till lunch istället.

Jag rekommenderar starkt detta glutenfria rågbröd och tycker det är riktigt värt att göra!

Glutenfritt rågbröd

Receptet – Så gör du:

Glutenfritt rågbröd

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ett glutenfritt rågbröd innehåller inte råg, men olika glutenfria ingredienser som får det att likna rågbröd både i utseende och smak. Detta är ett enkelt glutenfritt rågbröd med ingredienser som är relativt enkla att hitta i butiken.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 limpa

Ingredienser
 

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1,75 dl brunt linmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk kumminfrön

Instruktioner

  • I en stor skål, kombinera mandelmjöl, linmjöl, salt, och bakpulver.
  • Vispa ägg, olja och vatten i en annan liten skål.
  • Kombinera de våta ingredienserna med de torra och blanda sedan i kumminfrön.
  • Låt smeten stå i 2 minuter för att tjockna.
  • Överför smeten till en smord brödform (gärna 20×10 centimeter stor).
  • Grädda på 180°C i mitten av ugnen i 35-45 minuter.
  • Ta ut och låt svalna!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfritt rågbröd

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar