Bantarsoppa – Recept

I denna artikel ger jag ett bra recept på bantarsoppa!

Detta är en riktigt god soppa som är låg i kalorier men som ändå mättar och känns rejäl! Innan vi börjar så vill jag bara understryka att jag inte är en dietist, utan bara vill dela med mig av vad jag tycker är ett bra recept!

När jag matade in ingredienserna i en kolhydratkalkylator så beräknades en portion av denna soppa ha ungefär 60 kcal.

Bantarsoppa

Denna bantarsoppa är låg i kalorier, näringsrik, fettfri och sockerfri. När du hör allt det kanske du börjar föreställa dig en fruktansvärt intetsägande soppa, men lyckligtvis ger de smakrika ingredienserna som kål, vitlök, tomater, basilika och oregano denna buljongbaserade kålsoppa en utmärkt smak samtidigt som den förblir lågkalori.

Om du förbereder den här soppan kan ett hett tips vara att förbereda soppan i förväg för kommande måltider. Det sista du vill är att behöva hacka upp alla grönsaker och sedan vänta på att soppan värms upp när du redan är hungrig.

Det här receptet räcker till flera portioner, men du kanske vill dubbla om du äter det hela veckan.

Det finns många sätt att ändra receptet på. För att göra det mer mättande, försök att lägga till lite kött som kyckling, kalkon eller nötkött. Det kanske inte är så lågt i kalorier, men det kommer fortfarande att vara hälsosamt och gott. Om du börjar med rått kött, vill du fräsa det några minuter i förväg för att få det brynt. Om du inte vill lägga till kött, men ändå vill göra receptet mer mättande kan du ha i lite linser med i din bantarsoppa.

Du kan byta ut grönsaksbuljongen i receptet mot kycklingbuljong eller nötbuljong om du föredrar det. Du kan också använda buljong med låg natriumhalt om du försöker minska natriumintaget.

Det finns dessutom massor av grönsaker och kryddor/örter som du kan lägga i soppan om du vill ändra smaken. Försök att lägga till lite paprika, gröna bönor, grön paprika eller kryddor som rödpepparflingor, paprika och italiensk krydda.

Bantarsoppa

Receptet – Så gör du:

Bantarsoppa

4.9/5 ( 234 röster )
Detta är en riktigt god soppa som är låg i kalorier men som ändå mättar och känns rejäl! Innan vi börjar så vill jag bara understryka att jag inte är en dietist, utan bara vill dela med mig av vad jag tycker är ett bra recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 19 dl grönsaksbuljong (eller vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 10 dl (280 g) vitkål, uppskuren i 2,5 cm stora bitar
  • 3 st morötter, skivade
  • 3 st stjälkar selleri, skivade
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad basilika
  • 2 burkar (800 g) tärnade tomater, med saften kvar (icke-avrunna)
  • färsk persilja (valfritt)

Instruktioner

  • Tillsätt grönsaksbuljong, lök, vitlök, kål, morötter, selleri, salt, peppar, oregano, basilika och tärnade tomater och rör sedan om väl.
  • Koka upp, sänk sedan värmen till låg och koka i 20 minuter tills kål och morötter är mjuka. Toppa med lite färsk persilja vid servering (om du vill).
  • Njut av soppan!
Nyckelord Bantarsoppa

 

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar