Baconröra – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på baconröra!

Denna krämiga röra med bland annat bacon och riven ost blir färdig på bara några minuter. Servera exempelvis till bakad potatis, snittar, rostbröd, våfflor, grillat eller som dippsås med chips!

Denna smakrika röra är perfekt att hälla över bakad potatis, men också till mycket annat! När du väl har gjort den här röran med bacon och ost, så finns faktiskt risken att du aldrig vill ha bakad potatis på något annat sätt! Det blir ju så gott!

Baconröra behöver dock inte bara serveras till bakad potatis. Det är väldigt mångsidigt och går att servera till många olika tillbehör. Exempelvis så är det ett magiskt snacks tillsammans med chips!

För en mångsidig röra som verkligen har allt man önskar: krämighet, goda smaker och fin kryddning, så kan jag varmt rekommendera detta recept. Det hittas precis här nedanför med alla dess ingredienser och instruktioner!

Baconröra

Receptet – Så gör du:

Baconröra

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna krämiga röra med bland annat bacon och riven ost blir färdig på bara några minuter. Servera exempelvis till bakad potatis, snittar, rostbröd, våfflor, grillat eller som dippsås med chips!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2,5 dl creme fraiche
  • 10 cm purjolök
  • 200 g bacon
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1,5 dl riven lagrad ost
  • salt
  • peppar
  • valfritt: ¼ tsk röda chili flakes

Instruktioner

  • Riv osten och hacka purjolöken. Klipp eller skär baconet i små bitar.
  • Börja fräs små bitar av bacon i stekpanna och tillsätt efter någon minut hackad purjolök.
  • Tillsätt creme fraiche, salt, peppar och röda chili flakes till stekpannan. Låt puttra i någon minut. Tillsätt riven ost och basilikan, och låt det hela koka ihop någon minut.
  • Ta av värmen och servera till exempelvis bakad potatis, snittar, våfflor, rostbröd, grillat eller som dippsås med chips!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Baconröra

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar