8 sätt att få feng shui hemma

Vad är feng shui och hur kan man inreda hemmet utifrån denna lära? I denna artikel tittar vi på vad du bör göra och inte bör göra!

Feng shui är en forntida kinesisk lära om att det finns positiv energi, Qi, som flyter runt överallt i världen. Genom att inreda en fysisk miljö, till exempel ett hem eller en stad, utifrån feng shuis läror, tros det vara möjligt att kanalisera den positiva energin och som ett resultat vara omgiven av lycka och harmoni. I denna artikel går vi igenom vad feng shui är och hur du får bra feng shui hemma.

Feng shui-konsulter tar saftigt betalt

Många har beslutat att integrera lärorna av feng shui i sina hem genom inredning.

Främst i Östasien, men även i Sverige, finns feng shui-konsulter som tjänar stora summor på att just integrera feng shui i hemdesign och inredning hos sina klienter. Förmögna kunder som är ute efter att kanalisera lycka, glädje och harmoni på bästa sätt är till synes nöjda kunder hos konsulterna.

Hur får man feng shui hemma enligt expterna?

Feng shui-konsulter uppger att du kan öka ditt hems goda energikanalisering på följande sätt genom rätt inredning:

 1. Naturligt ljus är viktigt. Försök därför använda så många speglar som möjligt. Att reflektera naturligt ljus gör att det studsar och verkligen utnyttjas i hemmet.
 2. Försök att hålla väggarna så fria från föremål som möjligt. Väggarna omger dig och minimalism är nyckeln för ett rent sinne.
 3. Håll hemmet snyggt och prydligt för ditt sinnes skull. Tillståndet i ditt hem kommer att påverka ditt sinnestillstånd. Om ditt hem är snyggt och rent, är det mer troligt att ditt sinne fungerar i harmoni.
 4. Se till att du har ett intressant objekt precis innanför din ytterdörr. En intressant målning, staty eller en spegel får besökare att stanna till och observera när de anländer. På samma sätt menar läran att energin stannar till och stannar till hemma hos dig och stannar längre, eftersom den fastnar i ditt hem.
 5. Se till att ditt hem är anpassat för dig. En spegel som är för låg eller hög har dolda effekter på din självkänsla. Detta bryter ned dina energier och detta är inte positivt. Se till att föremål har rätt höjd. Hemmet är skapat för att fungera för dig, du bor i det, menar läran!
 6. Försök hålla saker i par. Försök att arbeta i dubbla mängder. Två vaser, två sängbord, två kompletterande målningar. Saker i par ger dig ett balanserat sinnestillstånd.
 7. Håll vägen till din ytterdörr fri. Det är din anslutning till världen. Därför bör den vara lätt att komma åt för positiv energi att flöda som den vill.
 8. Växter ger fred. Människor lugnas naturligt av naturelement.

4 saker du inte bör göra i hemmet enligt feng shui

 • Ha en massa vassa objekt framme i hemmet.
 • Ha hemmet fyllt med saker du inte vill ha.
 • Ha framme plastväxter eller växter som är uttorkade.
 • Ha en massa objekt som är sönder och behöver lagas i hemmet.

Se våra andra Gör-det-själv-artiklar!

Lämna en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar