Gulnat badkar – så får du det vitt igen!

Ett badkar kan ibland få oönskade gula fläckar. Gulnade badkar är något man kan behandla, men man får se till så att man är försiktig så man inte förvärrar fläcken eller orsakar skador. I denna guide går vi igenom hur man på bästa sätt rengör ett gulnat badkar!

Läs också (öppnas i ny flik): Rensa avlopp med bikarbonat: enkel guide (steg för steg)!

Läs också (öppnas i ny flik): Ta Bort Rost: Guide Med 4 Smarta & Enkla Knep

Metoderna för att behandla gulnat badkar beror på vilket material ditt badkar är gjort utav

Porslinbadkar

Om du har ett porslinsbadkar, häll lite Ajax direkt på den gulnade ytan (tillräckligt med Ajax för att täcka fläckarna helt). Tillsätt lite vatten och skrubba med den hårda sidan av en tvättsvamp. Om du sedan sköljer av det gulnade området och fortfarande ser en fläck, repetera.

Emaljbadkar

Om ditt gulnade badkar är av emalj, pröva då med att hälla en generös mängd av ditt hårschampo direkt på det missfärgade området. Låt schampot sitta på i några minuter, och skölj sedan bort det med varmt vatten. Fläcken bör försvinna, eftersom missfärgningen troligen orsakats av en ansamling av kroppsoljor som schampo kan tackla.

Akrylbadkar

Har du ett akrylbadkar med gulnade fläckar, försök då med att applicera en blandning som till hälften består av vatten, och till hälften av vinäger. Applicera blandningen på det drabbade området, exempelvis med en sprayflaska. Låt det sitta på i cirka 45 minuter och skrubba sedan med en tvättsvamp, och skölj sedan med varmt vatten.

Avslutande ord

Sådär! Hoppas denna guide hjälper dig tackla fläckarna på ditt gulnade badkar. Tänk på att starkare rengöringsmedel, såsom klorin, ofta både förespråkas mot gulnade badkar och visserligen kan vara effektiva, men också har baksidan att de kan skada ytan på ditt badkar. Vill man ta risken för att detta händer i arbetet mot att bli av med sina gulnade fläckar, så kan detta vara gångbart, men i detta fall rekommenderar vi starkt att man testat våra skonsamma metoder först.

Läs också: Alla våra vardagstipsartiklar

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar