Molinogröt – Recept

4.6/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på molinogröt!

Molinogröt är en gröt som ofta hamnar i skymundan, men som är mycket god. Kanske till viss del eftersom den förbereds kvällen innan.

Varje gång jag äter denna gröt så bestämmer jag mig för att jag ska äta den oftare. Den kräver inte några avancerade ingredienser egentligen: linfrön, och grahamsmjöl är faktiskt värt att skaffa bara för att göra denna gröt.

Detta är en riktigt enkel klassiker som verkligen får en att känna sig full av energi på ett härligt sätt. Ett perfekt sätt att påbörja dagen på, och jag kan tycka att göra förberedelserna dagen innan är en trevlig rutin att göra på kvällen.

Just idag åt jag den till frukost och den var riktigt god som den alltid är. Riktig comfort food som jag tycker alla borde testa.

Kort sagt så ger denna goda molinogröt en bra start på dagen med goda ingredienser som både gör och får en att må gott. Ge den gärna ett försök enligt receptet här nedanför! Smaklig frukost!

Molinogröt

Receptet – Så gör du:

Molinogröt

4.6/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på molinogröt.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 portioner

Ingredienser
 

Till förberedelserna dagen innan

  • 2,5 dl vatten
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl torkad frukt (russin och fikon har jag använt)

Vid tillagningen

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser för dag 1 och låt stå över natten.
  • Koka upp den blötlagda blandningen och vispa ned grahamsmjölet.
  • Låt koka i ca 10 minuter. Rör om du och då. Smaka av med salt. Servera med mjölk.
  • Ytterligare serveringsförslag: banan, färskt fikon, mandelsmör, hackad mandel.
Måltid Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Molinogröt

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar