Mops: Snabbguide & Fakta om Hundrasen

Mopsar kan man säga är mycket hund i ett litet paket. Med ett stort sinne för humor och en vilja att vara sociala trivs mopsar i mänskligt sällskap.

Bilder på hundar tillhörande rasen

Att tänka på gällande Mops

Vilken typ av hundägare passar rasen för?

Läs också: Vår guide till vad du bör tänka på innan du skaffar hund (öppnas i ny flik)!

Mopsen är en rolig och humoristisk hund som även är snäll med barn. De kan prata tillbaka till dig på hundspråk som om de deltar i en konversation.

De utgör utmärkta tillskott till en familj, med sin socialitet och vilja att vara delaktiga. De fungerar även bra för mindre vana hundägare. De kommer att försöka inkludera sig själva i alla aktiviteter du tycker om. Mopsar har inget emot att följa med på bilturer, semestrar, dagsturer och promenader med dig. De gillar verkligen att bara vara involverade i så mycket av din dag som du tillåter.

De kräver åtminstone 40 minuters fysisk aktivitet om dagen uppdelat över två pass. Deras storlek gör dem passande även för lägenhetsboende.

Eftersom de är mindre hundar kan de vara lite envisa och svåra att träna. Det positiva är att de är ivriga att vara till behag och att de är måttligt intelligenta. Medan de kan ta längre tid att lära sig saker, kommer det så småningom att fastna.

Hälsoproblem

Läs också (öppnas i ny flik): Hundförsäkring: Grundlig guide för hundägare

Mopsar har platta ansikten, vilket innebär att de är benägna att få hälsoproblem som andra raser inte får. De är mottagliga för hudproblem, andningsproblem, patellaluxation, tandproblem, med mera.

Alla våra artiklar om hundar hittar du här.

Lämna en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar