Wontondeg – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på wontondeg!

Detta är den klassiska degen till vårrullar, wontons, och dumplings. Den är faktiskt otroligt lätt att göra den hemma, vilket jag vill försöka bevisa med detta recept! Skär upp och fyll den med din goda fyllning, stäng knytet och stek till perfektion!

Denna wontondeg är perfekt till kinesisk-inspirerade knyten av olika former, eller varför inte testa en fyllning med mozzarella? Det blir också jättegott, och är riktigt enkelt dessutom!

Om du har problem med att få degen så tunn som du vill ha den, testa då att rulla den delvis och täck sedan över den med en kökshandduk för att låta glutenet slappna av i 5 minuter. Försök sedan att rulla ut igen på nytt! Det brukar gå mycket lättare då!

Notera när vi inte längre använder mjöl i receptet, utan gör över till majsstärkelse för att undvika att det klibbar sig. Majsstärkelse kommer inte att absorberas eftersom den täcker över degen, vilket skapar den perfekta klibbfria barriären!

Allt med detta recept på wontondeg är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Fokuset är att det ska vara så enkelt och smidigt att göra som möjligt! Testa gärna enligt anvisningarna här nedanför!

Wontondeg

Receptet – Så gör du:

Wontondeg

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är den klassiska degen till vårrullar, wontons, och dumplings. Den är faktiskt otroligt lätt att göra den hemma, vilket jag vill försöka bevisa med detta recept! Skär upp och fyll den med din goda fyllning, stäng knytet och stek till perfektion!
Förberedelser 1 timme
Tillagning 1 timme
Totalt 2 timmar
Portioner 8 personer

Ingredienser
 

 • 5 dl vetemjöl special
 • 1 st ägg
 • 1 tsk salt
 • 1 dl vatten
 • majsstärkelse (för att rulla och pudra)

Instruktioner

 • Vispa ihop ägg, salt och vatten i en skål.
 • Häll vetemjöl special i en annan, separat stor skål. Skapa en brunn i mitten av mjölet och tillsätt i de blöta ingredienserna.
 • Blanda ihop allt med en sked (eller händerna), tills blandningen börjar gå ihop.
 • Stjälp ut degen på en plan arbetsyta och knåda i 3-5 minuter. Degen ska vara fast men silkeslen när den är klar. (Om din deg är för klibbig, tillsätt lite extra mjöl på bänken.)
 • Lägg degen i en ren bunke eller skål och täck med en fuktig kökshandduk. Låt vila i 1 timme. (Låter du degen vila blir det lättare att kavla tunna skivor.)
 • Dela degen på mitten. Täck hälften av degen med din kökshandduk. Pudra lätt på den rena arbetsytan med majsstärkelse (inte mjöl) och rulla hälften av degen så tunt du kan. Sikta på en rektangel på ungefär 50×25 cm om du skär 12,5 cm stora former, eller 35×25 cm om du ska skära ut 7,5 cm stora former.
 • Skär arket i önskade former. Cirka 12,5 centimeters rutor är perfekta för äggrullar. 7,5 centimeters rutor eller rundlar är bra för wontons eller dumplings.
 • Upprepa med den andra halvan av degen.
 • Färdigt! Använd wonton-omslagen omedelbart eller frys in. Stapla helt enkelt varje färdigskuren bit deg med mycket generös mängd majsstärkelse mellan varje bit deg. Slå in bunten i plastfolie, och förvara den i en lufttät behållare i frysen i upp till 2-3 månader. Tina omslagen i kylen över natten innan du använder dem!
 • Njut av din wontondeg!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Kinesiskt, Svenskt
Nyckelord Wontondeg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar