Detta är den klassiska degen till vårrullar, wontons, och dumplings. Den är faktiskt otroligt lätt att göra den hemma, vilket jag vill försöka bevisa med detta recept! Skär upp och fyll den med din goda fyllning, stäng knytet och stek till perfektion!
Förberedelser 1 timmet
Tillagning 1 timmet
Totalt 2 timmart
Portioner 8personer
Ingredienser
5dlvetemjöl special
1stägg
1tsksalt
1dlvatten
majsstärkelse (för att rulla och pudra)
Instruktioner
Vispa ihop ägg, salt och vatten i en skål.
Häll vetemjöl special i en annan, separat stor skål. Skapa en brunn i mitten av mjölet och tillsätt i de blöta ingredienserna.
Blanda ihop allt med en sked (eller händerna), tills blandningen börjar gå ihop.
Stjälp ut degen på en plan arbetsyta och knåda i 3-5 minuter. Degen ska vara fast men silkeslen när den är klar. (Om din deg är för klibbig, tillsätt lite extra mjöl på bänken.)
Lägg degen i en ren bunke eller skål och täck med en fuktig kökshandduk. Låt vila i 1 timme. (Låter du degen vila blir det lättare att kavla tunna skivor.)
Dela degen på mitten. Täck hälften av degen med din kökshandduk. Pudra lätt på den rena arbetsytan med majsstärkelse (inte mjöl) och rulla hälften av degen så tunt du kan. Sikta på en rektangel på ungefär 50×25 cm om du skär 12,5 cm stora former, eller 35×25 cm om du ska skära ut 7,5 cm stora former.
Skär arket i önskade former. Cirka 12,5 centimeters rutor är perfekta för äggrullar. 7,5 centimeters rutor eller rundlar är bra för wontons eller dumplings.
Upprepa med den andra halvan av degen.
Färdigt! Använd wonton-omslagen omedelbart eller frys in. Stapla helt enkelt varje färdigskuren bit deg med mycket generös mängd majsstärkelse mellan varje bit deg. Slå in bunten i plastfolie, och förvara den i en lufttät behållare i frysen i upp till 2-3 månader. Tina omslagen i kylen över natten innan du använder dem!