Världens godaste frallor – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste frallor!

Dessa frallor är världens godaste frallor enligt mig. De är saftiga, luftiga, och riktigt smakrika, perfekta till frukosten, mellanmålet eller kvällsmålet!

Dessa frallor tycker jag är riktigt goda, som namnet världens godaste frallor antyder. De är magiska att smaka direkt efter att de har gräddats i ugnen.

Jag älskar detta recept på världens godaste frallor och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste frallor

Receptet – Så gör du:

Världens godaste frallor

4.8/5 ( 103 röster )
Dessa frallor är världens godaste frallor enligt mig. De är saftiga, luftiga, och riktigt smakrika, perfekta till frukosten, mellanmålet eller kvällsmålet!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 12 frallor

Ingredienser
  

  • 50 g färsk jäst (exempelvis KronJäst)
  • 4 dl vatten (ljummet)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 0,5 dl rapsolja
  • 11 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det ljumna vattnet och rör om med en gaffel så att jästen löses upp. Låt stå i 5 minuter.
  • Tillsätt salt, sirap, rapsolja och allt förutom 1 dl av vetemjölet. Jobba ihop till en kladdig deg med elvisp med degkrokarna på eller med händerna.
  • Mjöla en ren, plan, mjölad arbetsyta och ha ut degen på den. Dela upp degen i tolv lika stora bitar.
  • Förbered en plåt med bakplåtspapper. Rulla varje bit till en bulle och lägg på plåten.
  • Sätt in plåten med frallorna i mitten av ugnen, och sätt ugnen på 200 grader Celsius. Låt stå i ugnen tills att frallorna fått fin färg och blivit genomgräddade, vilket är ungefär totalt 30 minuter.
  • Ta ut ur ugnen. Njut av världens (enligt mig) godaste frallor!
Nyckelord Världens godaste frallor
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar