Torkade jordgubbar i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torkade jordgubbar i ugn!

Detta recept är perfekt för ett gott mellanmål, och för att ta vara på jordgubbar! Det går snabbt och enkelt att göra och smakar härligt syrligt!

Dessa torkade jordgubbar i ugn kan liknas vid jordgubbschips om de får stå tillräckligt länge i ugnen. Det går bra att göra både på egenplockade bär, såväl som på butiksköpta jordgubbar!

Att torka jordgubbarna är både roligt och spännande, och det görs väldigt enkelt med ugnen. Man behöver inga avancerade köksapparater, det blir faktiskt bra!

Det är också vanligtvis hälsosammare att göra det på egen hand, eftersom det inte finns några tillsatta konserveringsmedel, bara jordgubbarna själva!

Enligt erfarenhet så håller dessa ugnstorkade jordgubbar i upp till fem dagar, men är godast samma dag som de torkas! Förvara de torkade jordgubbarna i en lufttät behållare i kylen för att få längsta möjliga lagringstid!

Allt med detta recept är rätt pang på, och går rätt så snabbt att göra! Både roligt och spännande att göra dessutom, så jag hoppas att ni ska tycka om det! Receptet hittas här nedanför!

Torkade jordgubbar i ugn

Receptet – Så gör du:

Torkade jordgubbar i ugn

4.9/5 ( 383 röster )
Detta recept är perfekt för ett gott mellanmål, och för att ta vara på jordgubbar! Det går snabbt och enkelt att göra och smakar härligt syrligt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 t
Totalt 3 t 15 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
  

  • 400 g färska, mogna jordgubbar

Instruktioner

  • Lägg jordgubbarna i ett durkslag och skölj under kallt rinnande vatten. Torka jordgubbarna.
  • Sätt ugnen på 175°C. Vi kommer senare att sänka temperaturen.
  • Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Skiva jordgubbarna i skivor som är 3 mm tjocka (eller tunnare). Det viktiga är dock att de skivas lika tjockt så att de torkas jämnt. Lägg jordgubbarna på plåten, så att bitarna inte snuddar vid varandra.
  • Sänk ugnstemperaturen till 94°C eller den lägsta inställningen på din ugn, och ställ in jordgubbarna i mitten av ugnen.
  • Låt torka i ugnen tills jordgubbarna är torra. Ta ut en skiva efter någon timme bara för att se hur det går. Låt nu torka i 2 timmar, beroende på hur tjocka jordgubbarna skivades.
  • Vänd jordgubbarna. De kan ha fastnat lite på bakplåtspappret. Arbeta snabbt eftersom de stelnar när de svalnat. 
  • jordgubbarna i ugnen i ytterligare 45-60 minuter. Kontrollera var tionde minut eller så för att se till att de inte bränns.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och lossa dem från bakplåtspappret. Låt svalna och njut! Ugnstorkade jordgubbar håller i upp till fem dagar, men är godast samma dag som de torkas! Förvara de torkade jordgubbarna i en lufttät behållare i kylen för att få längsta möjliga lagringstid!
Nyckelord Frystorkade jordgubbar, Torka jordgubbar, Torka jordgubbar i ugn, Torkade jordgubbar i ugn, Ugnstorkade jordgubbar
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar