Plankstek med fläskfilé – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på plankstek med fläskfilé!

Jag är otroligt förtjust i detta recept på plankstek med fläskfilé! Ett superlyxigt men enkelt recept som blir riktigt gott med fläskfilé!

Avnjut denna riktigt goda plankstek med fläskfilé tillsammans med bearnaisesås och lite smörstekta gröna sparrisar. Detta är en måltid som är härlig att se fram emot till exempelvis fredags- eller lördagskvällar.

Hoppas detta recept kommer väl till pass för en festlig måltid som alla tycker är imponerande! Perfekt till fina tillställningar eller när man bara vill ha något speciellt som smakar lite extra gott!

Plankstek med fläskfilé

Receptet - Så gör du:

Plankstek med fläskfilé

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är otroligt förtjust i detta recept på plankstek med fläskfilé! Ett superlyxigt men enkelt recept som blir riktigt gott med fläskfilé!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 700 g fläskfilé
  • 1,5 kg potatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • salt
  • peppar
  • 12 st gröna sparrisar
  • bearnaisesås

Instruktioner

  • Koka potatisen. Låt rinna av tillsätt åter till kastrullen. Vispa med elvisp till ett jämnt mos tillsammans grädde, mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar.
  • Sätt ugnen på 200°C. Spritsa ut potatismoset på avbränd planka. Gratinera plankorna i ugnen i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter, eller tills moset fått fin färg.
  • Krydda fläskfilén med salt och peppar och stek den i lite smör i stekpanna. Stek sparrisarna i en stekpanna i lite smör, krydda med salt och peppar.
  • Ta ut plankorna och lägg på fläskfilén, tillsammans med sparris och bearnaisesåsen.
  • Färdigt! Njut av din plankstek med fläskfilé!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Plankstek med fläskfilé

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar