Torkad apelsin i ugn – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torkad apelsin i ugn!

Torkade apelsiner kan användas för att ge smak åt soppor, drycker, eller ätas som de är som ett härligt mellanmål eller snacks. De är också riktigt vackra som dekoration!

Apelsiner har härligt en intensiv citrussmak som verkligen också smakar bra när de är torkade. Detta recept kan tillsättas till soppor, grytor, eller bara avnjutas som ett hälsosamt mellanmål.

Apelsiner är enkla att torka och ugnen gör i princip allt jobb! Det behövs faktiskt inga avancerade köksredskap eller apparater, vilket detta recept så härligt påvisar!

Alla typer av apelsiner fungerar, men jag föredrar apelsiner utan kärnor för torkning! Blodapelsiner är riktigt vackra när de är uttorkade. Om du kan få tag på några, rekommenderar jag det starkt!

Ett tips är att även använda apelsinskalet från toppen och botten på apelsinen. Detta skal kan malas ned till ett pulver för att använda i stället för apelsinskal i bakverk!

Jag skulle vilja påstå att allt med detta att göra torkad apelsin i ugn är både snabbt och praktiskt. Jag hoppas att ni ger det ett försök om ni vill och att ni också gillar det!

Torkad apelsin

Receptet – Så gör du:

Torkad apelsin i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Torkade apelsiner kan användas för att ge smak åt soppor, drycker, eller ätas som de är som ett härligt mellanmål eller snacks. De är också riktigt vackra som dekoration!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 5 minuter
Portioner 35 skivor

Ingredienser
 

  • 3 st apelsiner (gärna kärnfria)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 93°C.
  • Skiva apelsinerna i tunna skivor (cirka 0,5 cm) i tjocklek. Avlägsna eventuella kärnor.
  • Lägg skivorna i ett enda lager på en plåt klädd med bakplåtspapper. Frivilligt: Vill du göra apelsinskivorna ännu sötare kan du strö lite farinsocker, och dina andra favoritkryddor, exempelvis är kardemumma jättegott.
  • Grädda i apelsinskivorna i mitten av ugnen vid 93°C i 3-4 timmar, beroende på tjockleken.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Förvara i en lufttät burk eller behållare.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Torkad apelsin, Torkad apelsin i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar