Chokladfrosting – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladfrosting!

Det här är mitt favoritrecept på chokladfrosting eftersom den är det är otroligt krämig, silkeslen, smidigt och rikt på chokladsmak. Dessutom så kan den användas på många olika sätt inom bakning!

Denna chokladfrosting fullständigt smälter i munnen, och är otroligt att spritsa på exempelvis chokladcupcakes. Även om det är en underbart krämig chokladsmörkräm, håller den sin form vackert, och passar väldigt bra till spritsar. Låt kreativiteten flöda med de vackraste designerna tillsammans med denna chokladfrosting!

Jag älskar denna chokladfrosting som frosting ovanpå tårtor, till cupcakes, och muffins. Kort sagt så är den rentav ljuvlig och jag rekommenderar den starkt!

Detta recept räcker till 12-16 cupcakes eller till ett tunt lager på en 25×25 cm stor tårta. Halvera eller dubbla receptet efter behov!

Chokladfrosting

Receptet – Så gör du:

Chokladfrosting

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Det här är mitt favoritrecept på chokladfrosting eftersom den är det är otroligt krämig, silkeslen, smidigt och rikt på chokladsmak. Dessutom så är den mångsidig!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 6 dl

Ingredienser
 

 • 230 g osaltat smör, rumstempererat
 • 8,5 dl florsocker
 • 1 dl (40 g) kakaopulver
 • 3 msk (45 ml) vispgrädde eller mjölk
 • tsk salt
 • 2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker

Instruktioner

 • Med en stavmixer eller matberedare försedd med en paddel eller visp, vispa smöret på medelhastighet tills det blir krämigt – cirka 2 minuter. Tillsätt florsocker, kakaopulver, vispgrädde/mjölk, salt och vaniljextrakt.
 • Vispa på låg hastighet i 30 sekunder, öka sedan till hög hastighet och vispa i 1 minut. Tillsätt 0,5 dl mer florsocker om frostingen är för tunn, eller ytterligare en matsked grädde/mjölk om frostingen är för tjock.
 • Smaka av, och slå i ytterligare en nypa salt om så önskas.
 • Använd omedelbart eller täck ordentligt och förvara i upp till 1 vecka i kylen eller upp till 3 månader i frysen. Efter frysning, tina i kylen och vispa sedan frostingen på medelhastighet i några sekunder så att den blir krämig igen. Efter upptining eller kylning, vispa i en skvätt vispgrädde eller mjölk för att tunna ut frostingen igen, om det behövs.
 • Njut av din goda chokladfrosting!
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Chokladfrosting

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar