Chokladmousse utan grädde – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladmousse utan grädde!

Denna enkla chokladmousse utan grädde med två ingredienser kan vispas upp på några minuter, och den är rik, smidig krämighet som har gjort den till en familjefavorit hemma hos oss.

Jag älskar denna chokladmousse utan grädde och har gjort den hur många gånger som helst. Riktigt värd att göra och så enkel, snabb, och god! Testa gärna detta recept!

Till denna gräddfria mousse funkar både mjölkchoklad och mörk choklad. Jag brukar välja en mörk choklad av hög kvalitet när jag gör denna chokladmousse. Jag blir nöjd med resultatet av att göra denna mousse med mörk choklad utan att tillsätta några extra socker.

Om man är mer sötsugen kan man välja en mjölkchokladkaka istället. Sötman i chokladmoussen kommer att påverkas av sötman i chokladkakan man använder. Nu till receptet på denna chokladmousse utan grädde!

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 st ägg
  • 100 g choklad

Instruktioner

  1. Separera äggulorna och äggvitorna i två separata skålar.
  2. Vispa äggvitorna till hårda toppar.
  3. Under tiden, i en annan skål, smält chokladen, antingen i ett vattenbad eller i mikron.
  4. Så fort chokladen har smält, häll äggulorna i chokladen och rör omedelbart ner i den.
  5. Rör ned chokladblandningen med äggvitorna och rör om ordentligt så det blir välblandat.
  6. Så snart ingredienserna är väl blandade, häll chokladmoussen i koppar eller små skålar. Täck över skålarna och ställ dem i kylen.
  7. Konsistensen blir bättre när moussen kallnar, så det är bäst att göra den minst ett par timmar innan servering.
  8. Njut av din chokladmousse utan grädde!
Chokladmousse utan grädde

Receptet – Så gör du:

Chokladmousse utan grädde

4.9/5 ( 48 röster )
Denna enkla chokladmousse utan grädde med två ingredienser kan vispas upp på några minuter, och den är rik, smidig krämighet som har gjort den till en familjefavorit hemma hos oss.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st ägg
  • 100 g choklad

Instruktioner

  • Separera äggulorna och äggvitorna i två separata skålar.
  • Vispa äggvitorna till hårda toppar.
  • Under tiden, i en annan skål, smält chokladen, antingen i ett vattenbad eller i mikron.
  • Så fort chokladen har smält, häll äggulorna i chokladen och rör omedelbart ner i den.
  • Rör ned chokladblandningen med äggvitorna och rör om ordentligt så det blir välblandat.
  • Så snart ingredienserna är väl blandade, häll chokladmoussen i koppar eller små skålar. Täck över skålarna och ställ dem i kylen.
  • Konsistensen blir bättre när moussen kallnar, så det är bäst att göra den minst ett par timmar innan servering.
  • Njut av din chokladmousse utan grädde!
Nyckelord Chokladmousse utan grädde
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar