Chokladgrädde – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladgrädde!

Denna chokladgrädde är otroligt god, snabb och enkel! Den görs med tre enkla ingredienser och blir klar på cirka fem minuter! Välj mellan choklad eller kakao. Bra som till att använda i tårtor och bakverk, eller som ett tillbehör till en efterrätt!

Servera gärna som tillbehör till fruktsallad eller en kaka. Använd den till att spackla in eller fylla en tårta. Toppa över varm choklad, eller till att spritsa över cupcakes. Allt blir godare med chokladgrädde! Detta är ett basrecept som alltid är trevlig att plocka fram. Enkelt och uppskattat av alla!

Det hela är egentligen mycket enkelt. Ett smart tips för att få chokladgrädden riktigt bra är att använda en skål i glas eller metall, som man ställer in i kylen i förväg. En kall skål ger vispgrädden styvare toppar vilket gör den fluffigare i konsistensen!

Allt med detta recept på är verkligen superenkelt och kunde nästan inte gå snabbare att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Chokladgrädde går dessutom också bra att göra i förväg, eller att spara som rester. Förvara övertäckt i kylen i upp till tre dagar! Bara att testa sig fram, den är god till allt!

Receptet nedan ger cirka 4 dl, vilket motsvarar ungefär 4 portioner!

Chokladgrädde

Receptet – Så gör du:

Chokladgrädde

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna chokladgrädde är otroligt god, snabb och enkel! Den görs med tre enkla ingredienser och blir klar på cirka fem minuter! Välj mellan choklad eller kakao. Bra som till att använda i tårtor och bakverk, eller som ett tillbehör till en efterrätt!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 deciliter

Ingredienser
 

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao eller 65 g choklad, både ljus och mörk går bra
  • 1,5 msk florsocker

Instruktioner

  • Om choklad används och inte kakao, smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
  • I en skål eller bunke, blanda vispgrädde, kakao/choklad och florsocker. Mindre florsocker kan behövas om chokladen redan är söt.
  • Vispa, gärna med elvisp, tills att grädden är fluffig.
  • Färdigt! Servera som den är som tillbehör till en dessert, eller använd till tårtor och bakverk. Förvara övertäckt i kylen i upp till tre dagar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladgrädde, Chokladvispgrädde

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar